Ünnepélyes keretek között átvette mandátumát Göd frissen megválasztott független polgármestere, Kammerer Zoltán. A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó az ünnepélyes eskütételt követően kiemelte: erős, összetartó közösséget kíván építeni. A 45 éves Kammerer lesöpörte az ellenfeleit a gödi polgármester-választáson, sokak szerint végre eljöhet a kánaán a kormánybaráttá vált Gödre.

Nem adott esélyt

A háromszoros olimpiai bajnok kajakozó fölényes győzelmet aratott a gödi időközi polgármester-választáson. Az egykori élsportoló a szavazatok 57,3 százalékát kapta meg. Kammererre 3732 gödi mondott igent, ellenfelei összesen 2780 szavazatot kaptak, vagyis az új gödi polgármesternek jelentős támogatottsága van a 16 ezres városban. Ennek ellenére egymásnak feszültek a közösségi oldalon a gödiek, nem mindenki tudja megemészteni, hogy kormánypárti támogatottsággal kampányoló jelölt veszi át a város irányítását, mások szerint viszont végre Gödre is eljöhet a kánaán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglepetés volt Kammerer indulása

Ahogy azt korábban az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, Göd momentumos polgármestere, Balogh Csaba beadta a derekát és idén februárban lemondott. Nagy verseny indult a gödi polgármester székéért. Sokak meglepetésére az egykori élsportoló, a Gödön élő Kammerer Zoltán is bejelentkezett a posztért. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Semmit sem bíztak a véletlenre.

Már a kampány elején sokan tudni vélték, hogy a független jelöltként induló Kammerer mögött valójában a Fidesz áll, amely vissza akarja szerezni a várost. A sportoló erőteljes és láthatóan nem olcsó kampányt folytatott. Sokak szerint túltolta, de az eredményt látva mégis csak a stábjának volt igaza, akik semmit sem bíztak a véletlenre.

Ismert emberek álltak mögé

Kammerer minden lehetséges felületen és módon kampányolt. Az újdonsült politikus Facebook-oldalát elnézve komoly stáb segítette a munkáját. Olyan Gödön élő ismert emberek is látványosan mögé álltak, mint például Koncz Gábor színművész, aki azt nyilatkozta, hogy „Én leszek az első, aki elmegy Zolira szavazni”. Számos helyi sportoló és közéleti szereplő is nyíltan Kammerer mellé állt.

Új alapokra helyezi a pénzforrások felhasználását

„Az Önkormányzat működését hatékonnyá tesszük, tudatos és átgondolt szakmai városfejlesztési munkával, amelynek része a jól tervezett városi költségvetés. Új alapokra helyezzük a források felhasználásának kérdéskörét is: a Pest Vármegyénél rendelkezésre álló forrásokat, élve aktív kapcsolatrendszerünkkel, hatékonyan fogjuk használni” – írta néhány napja Kammerer Zoltán a közösségi oldalán.

Habzsi-dőzsi Gödön?

Ez a fenti választási posztszöveg egyértelműen arról szól és azt üzeni a gödieknek, hogy vége a szűk éveknek, a várostól elvett Samsung-pénzeket a kormánypárti megyei vezetés visszacsatornázza Gödre, vagyis rengeteg forrás lesz, akár habzsi-dőzsi is lehet végre Gödön. Erre azért is számítanak sokan, mert a kormány 2020-ban különleges gazdasági övezetnek minősítette Göd egy részét, a Samsung folyamatosan bővülő akkumulátorgyára miatt, így a vállalat iparűzési adóját a város helyett a vármegyei önkormányzat kapta meg. Göd ezzel elvesztette a bevételeinek nagy részét, és kiszolgáltatottabbá vált.

Pénzeső hullhat Gödre

Kammerer polgármester úrnak nem lesz sok ideje bizonyítani, hiszen egy év múlva önkormányzati választások lesznek, vagyis meg kell erősíteni a hatalmát, pozícióját. Vélhetően a kormánypárti kapcsolatai ebben sokat fognak neki segíteni, vagyis a gödiek látványos pénzesőre számíthatnak az elkövetkező hónapokban, több olyan fejlesztés indulhat el, amely eddig pénzhiányában megbicsaklott.

Megosztott a város

A gödi közösségi oldalakon jól látszik a város megosztottsága. Ez eddigi ellenzéki városvezetőnek drukkolók szerint a sötétség korszaka köszönt Gödre, mások szerint viszont pont azért jöhet felvirágzás, mert egy kormánybarát polgármester pénzt, sok pénzt hozhat a városnak, amely végső soron mindenkinek jó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Koncz Gábor is köszöntötte az új polgármestert

Ismerős Arcok Gödön

Kiemelt kép: beiktatták Kammerer Zoltánt. Fotók: Facebook/Tuzson Bence