„Három év küzdelem után mélységes fájdalommal, de le kell adnom a mandátumomat.” – tudatta Balogh Csaba, péntek délután a közösségi oldalán.

Nincs már demokrácia

„Sikereket tudok felmutatni, de mostanra már teljesen kiüresítette a kormány, a fideszes és a velük kollaboráló álellenzéki testületi többség a munkakörömet. Most hátralépek mind politikus, de civilként folytatom tovább. Civilként már kimondhatom, hogy egyáltalán nem működik Gödön a demokrácia és az önkormányzatiság.”

Gondolnia kell a családjára

„4 év nagyon hosszú idő a politika első sorában. Ha csak én szenvednék, valószínűleg tűrném még tovább is. De gondolnom kell a családomra. Bár nem vállalok tovább politikai szerepet, mindazok számíthatnak a segítségemre, akik kiállnak azért, hogy Magyarország újra egy demokratikus, fejlődő jogállam lehessen, ahol a kormány nem tart rabságban, és nem áldoz be egy egész várost a saját hatalmuk érdekében.” – olvasható a politikus bejegyzésében.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Már korábban is voltak problémák

Mint ismert Gödön már korábban, 2020-ban is voltak problémák, a Momentum és a DK-LMP-Jobbik képviselői feszültek össze. A helyzet akkor hónapokon át húzódott, sőt odáig fajult, hogy az LMP, a DK és a Jobbik képviselője országos vezetőknél jelentette fel levélben, Balogh Csabát.

A Momentum tagja volt

A polgármester, aki egyébként a Momentum tagja volt, időközben kilépett a pártból, a mostani lemondásához pedig valószínűleg köze lehet a városba tervezett akkumulátorgyár miatti tiltakozásnak is.

Hosszan beszél a lemondásáról

Balogh Csaba a lemondását a közösségi oldalán jelentette be, egy videót is közzétett, lemondásának részletes körülményeit pedig a Göd Hangja portálon megjelent írásban taglalja.

Nem tűri tovább

„Nem tűrhetem tovább, hogy karaktergyilkos szlogenekkel mocskoljanak be politikai ellenfeleim, vagy arra kényszerítsenek, hogy hitelesítsem a közpénzt pazarló döntéseiket. ” – írja, valamint így fogalmaz:

Tudta, hogy fog hibázni

„Úgy vállaltam el 2019-ben a polgármesteri jelöltséget, hogy tudtam, hibázni is fogok. Más nem akarta magára vállalni azt a szerepet, hogy az országos nyomással szemben, és valóban a város érdekeit szem előtt tartva dolgozzon végig 5 évet. Nekem a személyiségem része, hogy jégtörő vagyok az új társaságokban, és ha valamiben lehet szenvedélyt találni, abban megtalálom.”

Sötét jövő

„Valószínűleg ez a hozzáállásom segített feldolgoznom, hogy bár 100 nap sem telt el, én már tudtam, hogy az akkor még 8 fős frakciónknak a fele együttműködik a Fidesszel, és kisebbségben maradok a ciklus végéig. Nem titok: főleg a Demokratikus Koalíció helyi “ex” képviselőiről van szó, akik országosan a legorbánellenesebb párt képét mutatják, de Gödön például egyértelműen bármilyen alkut megkötöttek a kormánypárttal. Ameddig ellenzéki pártként tekintünk rájuk és nem a NER beépített téglaszervezeteként, minden kormányváltási kísérlet újra és újra kétharmaddal fog elbukni.”

Itt a videó:

Kiemelt kép: Balogh Csaba – Forrás: Facebook

„Több mint három év küzdelem után mélységes fájdalommal, de le kell adnom a polgármesteri mandátumomat. Sikereket tudok