Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Kormányinfó lesz ma délután, sejteni lehet, hogy miről fognak bejelentést tenni

Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra fognak tájékoztatást adni a kormány új intézkedései kapcsán.

Ekkor lesz a kormányinfó

Szerda délután 14:30-kor kezdődik terv szerint a következő Kormányinfó. Az eseményre a karmelita kolostorba kerül sor, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő mellett lesz egy vendég is. Ott lesz a tájékoztatón Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért lehet ott Navracsics Tibor

Várhatóan a kormány Brüsszellel folytatott tárgyalásáról lesz szó a kormányzati tájékoztatón. Az uniós forrásokért felelős miniszter azt mondta korábban, hogy decemberben elfogadhatják a magyar helyreállítási terveket. A kormány bizakodik, hogy 2023-ban megkapja az ország az összes befagyasztott uniós forrást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezt vállalta a kormány

Annak érdekében, hogy a kormány megkapja az uniós pénzeket, 17 korrekciós intézkedés végrehajtását vállalta. Többek között Korrupcióellenes Munkacsoport létrehozására tett ígéretet, csakúgy, mint a korrupcióellenes keret erősítésére. A dokumentum ide kattintva tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetnek!

Miről lehet még szó?

Az Index szerint bizonyosan szó lesz majd arról, hogy Magyarországon a hatósági áras üzemanyagok miatt ellátási gondok adódtak. Több benzinkúton vannak érvényben mennyiségi korlátozások. Egyes töltőállomásokon csupán 1-5 liter benzint adnak az ársapkás üzemanyagokból az autósoknak, már ha van egyáltalán.

Az ársapkák fenntartása a cél

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter korábban elmondta a lap számára, hogy a kormány azon dolgozik, hogy fenn tudja tartani az ársapkákat. Elméletileg december 31-éig vannak érvényben. A héten azonban felröppentek olyan hírek, amely szerint nem lesz fenntartható a benzinárstop az év végéig.

November közepén volt az utolsó Kormányinfó

A legutóbbi Kormányinfón Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra volt jelen a kormány részéről. Akkor a turisztikai akciótervet jelenették be, amit a járványhelyzet által okozott nehézségekkel és az energiaválsággal indokoltak. Számos intézkedésről döntöttek akkor.

Ezeket vezették be

A Széchenyi Pihenő Kártya szabályain változtattak. Eltörölték a különböző füleket, így egyben fel lehet használni az összegeket korlátozás nélkül. Felfüggesztették a turizmusfejlesztési hozzájárulás befizetését idén október 1-je és jövő év március 1-je között. A befizetett összegeket vissza is lehet igényelni.

Más döntéseket is hoztak a turizmus kapcsán

A kormány több módon kívánja segíteni az ágazat résztvevőit. Ennek érdekében a kötelező adatszolgáltatás időpontját fél évvel eltolták, egészen 2023. július 1-jéig. Ezen kívül bevezették a 24 havi munkaidőkeret-szabályozást a turizmusban.

Itt lehet majd nyomon követni a kormányinfót

Az M1 élőben közvetíti a ma 14:30-kor kezdődő Kormányinfót. Elképzelhető, hogy lesz némi csúszás a kezdés tekintetében, ahogyan az már korábban is előfordult. Akik az interneten követnék nyomon az eseményeket, azok Magyarország Kormánya Facebook oldalán is megtehetik ezt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gulyás Gergely – Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Exit mobile version