Már be is nyújtották a törvénymódosítást, amelyet ha elfogadnak, akkor változhat a szülői szabadság és az apanapok száma is.

Részletes vita volt

A kérdés kapcsán véget ért a részletes vita. Jó eséllyel módosulni fog a Munka Törvénykönyve azt követően, hogy november 29-én a miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt benyújtotta az új törvényjavaslatot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A parlament hozhat döntést

December első napjaiban már a parlament elő kerülhet a friss törvénycsomag. A hírek szerint az apanapok száma duplájára nőhet. Mindez számszerűleg azt jelenti, hogy két hónapon belül 10 alkalom lesz, továbbá a gyermek három esztendős koráig 44 napnyi szülői szabadság fog járni.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Más változásra is lehet számítani

A gondozói szabadság átültetésre kerül. Ennek értelmében akinek a hozzátartozóját vagy a vele egy háztartásban élő személyt azon oknál fogva gondozni kell, mert súlyos egészségi állapota ezt megköveteli, legfeljebb 5 munkanapra tud mentesülést kapni a rendelkezésre állási valamint munkavégzési kötelezettsége alól.

Ez a helyzet az alapszabadsággal

A Munka törvénykönyve szerint mindenkinek 20 munkanapnyi alapszabadság jár, ennek kapcsán nem várható változás. Ehhez járnak különféle pótszabadságok is, ezért van az, hogy nem mindenkinek kereken 20 napnyi szabadsága van egy évben, hanem sokaknak ennél több. Ezeket alább részletezzük.

Milyen pótszabadságok járnak a dolgozóknak?

Életkor alapján járnak pótszabadságok Magyarországon, ez legfeljebb tíz munkanap lehet. A gyermekek 16 éves koráig gyermekenként kettő, összesen egy évben legfeljebb hét munkanapnyi szabadság jár. A fogyatékossággal élő gyerekek után további két nap szabadság illeti meg a szülőt, míg a sugárzásnak kitett vagy föld alatt dolgozó, illetve súlyosan egészségkárosodott dolgozóknak öt nap extra pihenő jár.

Ezek a kedvezmények járnak a kisgyermekeseknek

Akinek kisgyermeke van, az a gyermek 8 éves koráig kérheti a munka feltételeinek rugalmasabb módosítását. Ez alatt azt kell érteni, hogy a szülő igényt tarthat arra, hogy a munkarendjét és a munkavégzés helyét is változtassák meg, azaz dolgozhasson távmunkában vagy részmunkaidőben. Az igényt a változtatás időpontjának megjelölésével és részletes indoklással kell leadni. Erre a kérelemre a munkáltatónak 15 napja van írásban válaszolni.

Ezek is érdekelhetnek!

Ez vár a munkáltatókra

Rövidebb határidő áll a munkáltatók rendelkezésére, továbbá részletesebb információkat is kell majd nyújtaniuk az átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló irányelv átültetésével. Azt a tájékoztatót, ami a foglalkoztatás feltételeit tartalmazza, 15 helyett 7 napon belül kell átadnia a munkáltatónak a dolgozók számára. Ha változás történik, akkor legkésőbb még aznap értesíteni kell erről a munkavállalókat.

Ezt várják a törvénycsomagtól

A cél az, hogy a munkavégzés kiszámíthatóbb legyen. A korábban közölt munkaidő-beosztást kollektív szerződéssel is csak legkésőbb két nappal, azaz 48 órával a munka kezdete előtt lehet megváltoztatni.

Erzsébetvárosban már menstruációs szabadság is van

Ahogyan arról nemrég beszámoltunk, előbb Terézvárosban, a közelmúltban pedig Erzsébetvárosban is bevezetésre került a menstruációs szabadság. Orvosi papír birtokában lehet kivenni a plusz pihenőnapokat az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő cégeinél. Ezt a javaslatot az erzsébetvárosi képviselő-testület ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással fogadta el. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Pixabay