Ázsiai családokhoz törtek be a főváros több kerületében is azok, akiket lekapcsoltak a nyomozók. A cikk végén megnézheted, hogyan fogták el őket a rendőrök.

Betöréses lopások elkövetőit keresték

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály nyomozói észrevették, hogy összefüggések vannak bizonyos betöréses lopások kapcsán. Ismeretlen tettesek Budapest 3., 15., 16., 18. és 19. kerületében családi házakat fosztotak ki. Onnan az elkövetők különféle értéktárgyakat vittek magukkal. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezekre hajtottak

Az elkövetők mindent vittek, amit értékesnek találtak. Órákat, táskákat, ékszereket és valutát is magukhoz vettek. Összesen 34 millió forintos kárt okoztak azok számára, akikhez betörtek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tavaly év végén kezdték

2021. december 13-án délután először egy 16. kerületi családi házba hatoltak be a bűnözők. Betörték az ablakot, de gondoskodtak a ház áramtalanításáról is. 2022 áprilisa és augusztusa között megszaporodott a hasonló esetek száma. Jellemzően több millió forint értékű holmival távoztak a tolvajok.

Egységesítették a nyomozást

A 18. Kerületi Rendőrkapitányságon került sor a nyomozások egységesítésére. Négy fiatal férfit azonosítottak a rendőrök, és azt is megállapították, hogy főként ázsiai családokhoz törtek be. Először a nagy értékű autóikra lettek figyelmesek, így döntötték el azt, hogy hova törjenek be.

Így derítették ki, hol laknak

A nyomozás során fény derült arra, hogy miként szerezték meg az autók tulajdonosainak lakcímét. Az egyik elkövető anyja egy biztosítási cégnél dolgozott távmunkában, otthonról. A fia a tudta nélkül lekérte a vállalat adatbázisából a kiszemelt gépjárművek rendszámát.

Őket gyanúsítják

A zsaruk június 21-én éjszaka egy 3. kerületi betörés után fogták el a 22 éves V. Rolandot és a 21 éves D. Ferencet. A 19 éves K. Krisztiánt valamint a 23 éves V. Dominikot egy nappal később otthonukban fogták el. Mindannyiukat előállították a 18. kerületi rendőrkapitányságon.

Ezek is érdekelhetnek!

Kutatást végeztek az elkövetőknél

A nyomozók 30 millió forint értékű ékszert és valutát találtak az elkövetőknél tartott házkutatás alkalmával. Ezeket le is foglalták, majd visszakapták a tulajdonosok az értékeiket. 4 millió forint értékű zsákmány tehát hiányzik.

Ez vár az elkövetőkre

A BRFK 18. Kerületi Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki a Pest megyei férfiakat. Elvégezték a rendőrök az eljáráshoz szükséges teendőket, végül az ügy iratait átadták a napokban az ügyészség részére. Ítélet később születik sorsuk felől, az elkövetők jelenleg bűnügyi felügyelet alatt állnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így fogták el az elkövetőket

Kiemelt kép: Az elkövetők által zsákmányolt, rendőrség által lefoglalt pénz egy része – Forrás: Police.hu