A 11. kerületi Bartók Béla út és a Tétényi út után újabb helyszínen kezdődik el az ideiglenes biciklisávok kialakítása, a hétvégén – az időjárás függvényében – már az Üllői út Kálvin tér és Könyves Kálmán körút közötti szakaszán is megkezdődnek a munkálatok – közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.

A fővárosi önkormányzat még március végén döntött arról, hogy kihasználva a felére csökkent gépjárműforgalmat, néhány fontos útvonalon ideiglenes kerékpársávokat alakít ki, ezzel is segítve a koronavírus-járvány terjedésének lassítását – emlékeztetett a BKK, a BudaPestkörnyéke.hu szerkesztőségébe eljuttatott közleményben.

Közölték, első lépésként a Bartók Béla úton, a Móricz Zsigmond körtér és Tétényi út közötti szakaszán, második lépésként a Tétényi úton a Bartók Béla út – Etele út között kezdődött el a munka. Szombaton táblák kihelyezésével kezdődik meg a munka az Üllői úton, majd a Rákóczi út is kerékpárbaráttá válhat.

A teljes budapesti kerékpárforgalmi főhálózat hossza 325 kilométer, amely a jelenlegi fejlesztésnek köszönhetően mintegy 20 kilométerrel bővül, a főváros legfontosabb szakaszain.

A járványügyi veszélyhelyzet miatt nőtt a kerékpárforgalom Budapesten, hiszen sokan keresnek biztonságosabb közlekedési lehetőségeket. A bicikli népszerűsége nem véletlen, kerékpárral közlekedve lehet a legkevesebbet érintkezni utastársainkkal, ezért ez az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód a koronavírus-járvány idején.

Nem kell sokat várni a következő lépésekre sem, ha az új kerékpársávok sikeresen szerepelnek az Üllői úton, a következő lépésben a Rákóczi út is kerékpárbaráttá válhat.

Kiemelt kép forrása: BKK