Az FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapatának négy játékosa is pozitív koronavírus-tesztet produkált, a magyar szövetség ezért elhalasztotta a Magyar Kupa összes mérkőzését. A szurkolóknak itt lett volna lehetőségük megemlékezni Benedek Tiborról is.

A Magyar Vízilabda Szövetség közleménye szerint a BENU Magyar Kupában elődöntős Ferencváros csapatából a szerda reggeli koronavírus-tesztelés során négy játékos pozitív mintát produkált. „A hír jelentőségét mérlegelve azt a fájdalmas, de véleményünk szerint egyetlen helyes döntést hoztuk, hogy a BENU Férfi Magyar Kupa mérkőzéseinek további lebonyolítását elhalasztjuk” – írja a waterpolo.hu

Vári Attila, az MVLSZ elnöke a szövetség Youtube-csatornájánán látható videóban azt mondta, a zöld-fehér klub tájékoztatását követően az elnökség rendkívüli ülést tartott, amelyen megszületett a döntés a csapatok és szurkolók biztonsága érdekében.

A Magyar Kupa szerdai elődöntőjében 19 órától a Ferencváros a Vasassal, 20:15-től az OSC a Szolnokkal találkozott volna. A bronzmeccset csütörtökön fél hattól, a döntőt 18:50-től rendezték volna.

A szövetség közleménye hozzáteszi, hogy a megvásárolt jegyek a terveik szerint a későbbi eseményre beválthatók lesznek, igény esetén pedig visszaválthatók. A szerdai nap folyamán hat mérkőzést már lejátszottak a Margitszigeten.

Benedek Tiborra is itt megemlékeztek volna

A szurkolóknak a Magyar Kupa csütörtöki döntője előtt lett volna lehetőségük megemlékezni a nemrég elhunyt Benedek Tiborra. Úgy tervezték, hogy a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, a 18:50-kor induló finálé előtt a kihelyezett kivetítőkön egy olyan filmet mutatnak majd be, amely a pólóslegenda pályafutásának legszebb pillanatait idézi fel. Ezúttal ez is elmarad.

A BudaPestkörnyeke.hu cikkeit Benedek Tibor haláláról ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép forrása: vlv.hu