Naponta többször is előfordul néhány másodperces áramszünet Szigetszentmiklós, Szigethalom, Halásztelek és Tököl területén. A négy polgármester már levelet is írt az ELMŰ-nek, hogy vegyék komolyan a helyzetet és ne akarják az ott élőkre tolni a problémát azzal, hogy az ügyfélszolgálatukon állítólag azt mondják, hogy vegyenek szünetmentes áramforrást.

Volt akinek tönkrement a számítógépe, mások arra panaszkodnak, hogy a háztartási gépeik mennek tönkre. Sok százan panaszkodnak a közösségi oldalakon a rendszeres és folyamatosan jelentkező idegesítő és káros mikoáramszünetekre.

Sokan azt tapasztalták, hogy telefonon már nem fogadott be az Elmű hibabejelentéseket, arra hivatkozva, hogy már olyan sok van belőle, online viszont működik a hibabejelentés. Rendre ki is mennek, változást azonban nem észleltek az érintettek, továbbra is ki-kimarad az áramszolgáltatás, és akik mérni tudják a feszültséget, azok az ingadozást is látják – írja a 24.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A probléma méretét és a megoldás hiányát jelzi, hogy az érintett négy település, Halásztelek, Szigethalom, Szigetszentmiklós és Tököl polgármesterei hétfőn közös levelet írtak az Elmű elnökének, Kiss Attilának a hálózati áramkimaradások ügyében.

A levélben rögzítették, hogy az elmúlt két hónapban napi rendszerességgel fordul a négy városban pillanatnyi áramszünet, ami sok lakónál és az önkormányzatoknál is okozott problémákat, kisebb-nagyobb meghibásodásokat. Az áramkimaradás a tapasztalatok szerint nincs összefüggésben az időjárással.

Arról is említést tesznek, hogy az ügyfélszolgálat a fogyasztókra igyekszik tolni a megoldást, mondván szerezzenek be szünetmentes áramforrást, ami a levél írói szerint minden háztartási eszközre nézve kivitelezhetetlen.

A polgármesterek megjegyzik továbbá, hogy heti, havi egyszeri áramkimaradás még elfogadható lenne, de a napi 1-5-szöri már nem tolerálható. Kérték, hogy az Elmű-Émász szakemberi keressenek tartós megoldást a problémára.

Az Elmű kommunikációs igazgatója, Boross Norbert a 24.hu-nak elmondta, a levél alapján a polgármesterekkel szerdán egyeztettek először, és közös bejárást indítottak az érintett területekre. Az Elmű szerint a hasonló panaszok esetén (amikor nem egy-egy házban, vagy lakásban van csak áramprobléma) leggyakrabban benövő faágak okozzák a rövid idejű megszakadásos hibákat. A bejárás során megkeresik ezeket a helyeket, és egy-két napon belül levagdossák a benyúló ágakat. Ezzel remélhetőleg záros határidőn belül rendeződnek a problémák.

Kiemelt kép: Villanyoszlopok az agglomerációban – Fotó: BPK