December elejétől újra egy karácsonyi díszbe öltözött fénytaxi járja a fővárost. A teljesen elektromos meghajtású, környezetbarát autót december végéig normál tarifával próbálhatják ki az utasok.

Ünnepi taxi

A fényfüzérbe öltöztetett elektromos Nissan Leaf-fel az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt találkozhatnak a járókelők a főváros utcáin.

Fénytaxi a városban

Folytatódik a sikersztori

Az elmúlt évben mindig rengeteg pozitív visszajelzés érkezett a járókelőktől és az utasoktól, így nem volt kérdés, hogy a Főtaxi az idei adventi és karácsony időszak alatt is útnak indítja a Fénytaxit.

Egy bazilikányi fényfüzér

Nem kevés lámpa ékesíti a Főtaxi legkülönlegesebb járművét: a fényfüzér 900 darab led égőből áll, a teljes hossza pedig összesen 90 méter – ami nagyjából a Szent István Bazilika magasságának felel meg.

Keveset fogyaszt

Az ünnepi fényforrás teljesítményfelvétele mindössze 95 Watt, így a szívet melengető látvány energiaigénye nem befolyásolja a taxival megtehető kilométerek mennyiségét.

1 km ragasztószalag

Mivel a fényfűzér vezetékei eredetileg zöldek voltak, ezeket először sárgává kellett alakítani, amihez 50 tekercs szigetelőszalagot használtak fel, ennek hossza nagyjából megegyezik a Szent István Bazilika és az Országház közötti gyalogtávolsággal – azaz egy kilométer ragasztószalag került a kábelekre.

Egy teljes munkanapnyi díszítés

A jármű ünnepi díszbe öltöztetése csaknem 10 munkaórát, azaz majd egy egész napot vett igénybe – írják a Főtaxi szerkesztőségünknek küldött közleményében. 

Fényvillamos

Az adventi időszakban a BKK is hasonló szépséggel kedveskedik a fővárosiaknak. A fényvillamos eddig minden évben nagyon kedvelt program volt. Nem csak jól nézett ki, de jó rendezvényeknek is színhelye volt.

Fényvillamos – Forrás: BKK

Ez is érdekelni fog!

Képek forrása: Főtaxi