Aljas módon végzett a 43 éves férfi a fiatal áldozatával. Egyszerűen kinézte két állomás között, belekötött, majd belevágta a kést. Az áldozat a barátjának a kezei között halt meg, a szülei Írországból próbálnak a koronavírus idején hazavergődni. Közben világgá szaladt a megölt férfi kutyája, szinte az egész város a kis Pepsit keresi.

Ahogy azt korábban itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk pénteken az esti órákban a 8. kerületben a 28-as villamoson halálra késeltek egy embert.

Az áldozat a kiskutyájával és legjobb barátjával, Márkkal tartott hazafelé a villamoson, amikor felszállt a két férfi és egy nő.  Az egyik támadó késével megszúrta a kutya gazdáját, majd társaival az Orczy téri megállóban leugrott a villamosról és elszaladt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrát. Gábor kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit mondott, hogy nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni” – mondta a Blikknek az áldozat legjobb barátja.

A villamoson kitört a pánik. Gábor sebét Márk próbálta elszorítani, de hiába. A legjobb barátja karjában halt meg. A rendőrség alig húsz perccel később, bravúros gyorsasággal elfogta a tetteseket.

A Kőbányai úton, a 28-as villamos vonala mentén tucatnyi mécses lángja lobog. Többen virágcsokrot is vittek Gábor emlékére. A fiatalember szülei Írországban élnek, most úton vannak hazafelé. Közben egész Budapest a tragikus sorsú fiú kiskutyáját, Pepsit keresi, mert a kis szuka világgá szaladt ijedtében.

Lakótelepen kapták el

A nyomozás során kiderült, hogy a 43 éves L. János szúrta meg a férfit. Őt két kilométerrel odébb, a MÁV-lakótelepen fogták el. Társa, D. Károly bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében, míg D. Évát bűnpártolással gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte mindhármójuk letartóztatását.

Ha a gyilkost elítélik, akár életfogytiglant is kaphat – igaz erre kevés az esély. A realitás inkább 10-12 év fegyház, aztán jó magaviselet miatt 8 év múlva majd kiengedik, amikor még mindig csak 51 éves lesz és bűnözhet tovább. Az áldozat életét viszont senki sem adja vissza.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – MTI/Mihádák Zoltán, belső kép: ezt a kutyát keresik