Pénzt hamisított egy budapesti pár. A fiatalok az egyik fővárosi benzinkúton buktak le, de például Vecsésen is fizettek az általuk gyártott bankókkal. Lakásukban a pénz hamisítására alkalmas eszközöket foglaltak le.

A BRFK 20. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói pénzhamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett ellen.

P. Ádám és párja Budapesten, egy 9. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100, és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, melyeket forgalomba is hoztak. A házilag nyomtatott pénzzel 2019. december 15-e és december 17-e között Budapesten és Vecsésen is több alkalommal fizettek.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

A két fiatal a legyártott pénzt nem sokáig „élvezhette”, mivel egy budapesti benzinkúton a P. Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták és feljelentést tettek a 10. kerületi Rendőrkapitányságon.

A kőbányai rendőrök 2019. december 17-én lakásukon elfogták a fiatal férfit és barátnőjét, ahol házkutatást is tartottak. Az ingatlanban több száz hamis bankjegyet, hatezer eurót és 60 ezer forintot, a hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, derékszög mérésére használt fém eszközt, mobiltelefonokat, más nevére kiállított okmányokat valamint rendszámtáblát is találtak és foglaltak le. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy azok hamisak.

 Az eljárás során a nyomozók P. Ádámot és B. Anettet pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság a feltételezett elkövetők letartóztatását elrendelte, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezte őket.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK 10. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

Kiemelt kép: a lefoglalt hamis pénzek – Forrás: police.hu