Új óvoda nyílik szeptemberben Dunakeszin, a városban semmit sem bíznak a véletlenre: lakhatást és havi plusz 25 ezer forintot kínálnak azoknak, akik Dunakeszin akarnak óvónők lenni.

A hamarosan átadásra kerülő új intézményben 8 óvodapedagógus dolgozik majd, az önkormányzat támogatást nyújt azoknak, akik náluk szeretnének dolgozni, ezért szolgálati férőhelyet biztosítanak nekik. Rájuk most kimondottan szükség lenne, hiszen szeptemberben új óvoda nyílik majd a város alagligeti részén.

A Dunakeszi Óvodai és Humán Szolgáltató Központ és Könyvtár igazgatója, Szabóné Ónodi Valéria azt mondta a Dunakeszipost.hu helyi portálnak, hogy a havi 25000 forintot azok az óvodapedagógusok kaphatják, akik a főiskola után gyakornoki besorolásban kezdenek el dolgozni. Mindezt addig folyósítják, ameddig valaki ebben a besorolásban és a város önkormányzati fenntartású óvodájában dolgozik majd.

A szolgálati férőhely az igazgatónő szerint a közösen bérelt albérletet váltja ki. Jellemzően egy háromszobás lakásban mindenkinek saját szobát tudnak biztosítani. A rezsi önköltséges és kb. 20 ezer forintos bérleti díjat várnak el, hiszen a lakás az önkormányzat tulajdona. 5 évig lehet így otthonra lelni és persze ez idő alatt Dunakeszi egyik pedagógiai közintézményeben kell dolgozni.

Szabóné Ónodi Valéria úgy számol, hogy szeptemberig akár 20 új pedagógus érkezhet a városba. Mint mondta: az új alagligeti óvodában 4 gyakorlott, a dunakeszi elvárásokat jól ismerő óvónő dolgozik majd és melléjük keresnek további négy új dolgozót.

Kiemelt kép forrása: MTI/Krizsán Csaba