Pár napon belül elkapták azt a 28 éves fegyveres rablót, aki a testvére segítségével kifosztott egy üzletet Üllőn.

A férfi fekete ruhában, kesztyűben, napszemüvegben és csősálban, zárás után, a rakodó rámpánál csengetett be a településen lévő üzletbe. Fegyvert fogott az ajtót nyitó női alkalmazottakra, majd beterelte őket férfi kollégájukhoz. Pénzt követelt, miközben a pisztolyával sakkban tartotta őket. A férfi alkalmazott átadta neki az aznapi bevételt, pénzes tasakban a bankókat, de az aprópénzt is be kellett zacskóznia. A támadó a zsákmánnyal elmenekült, lövés, sérülés nem történt. Az eset május 2-án történt.

A rendőrök először G. Norbertet kapták el. A 34 éves gyáli férfi az üzlet alkalmazottja, ő nyújtotta át a bevételt a fegyveresnek, aki egyébként az öccse. Az alkalmi munkákból élő, 28 éves G. Dávidot május 6-án már célirányosan keresték, budapesti otthonában kutatást tartottak. A hírre, hogy a rendőrök a nyomában vannak feladta magát – írja a KEKFENY.com

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A nyomozók a rabolt pénz egy részét G. Dávid lakásában megtalálták. A falban lévő rejtekhelyre dugott sörös dobozokból több mint 2,7 millió forint került elő.

G. Dávid kihallgatásakor megtagadta a vallomástételt, az őrizetbe vétel ellen panasszal élt. A testvérpár ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, az idősebb szabadlábon védekezhet, G. Dávid letartóztatását kezdeményezték a Pest megyei rendőrök.

Kiemelt kép: illusztráció