Ha nem menekül, észre sem veszik. A körözött bűnöző azonban annyira megijedt a rendőrök látványától, hogy futásnak eredt a Blaha aluljáróban. Ez tűnt fel az egyenruhásoknak. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

Valami nem stimmelt a viselkedésével

Gyanúsan viselkedő alak keltette fel a figyelmét a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály egyik rendőrének és honvéd társának.

Két egyenruhás szúrta ki

A két egyenruhás december 7-én 13 óra körül a a Blaha Lujza téri aluljárót ellenőrizte, amikor észrevettek egy férfit, aki feltűnően kerülte a tekintetüket, majd sarkon fordulva futásnak eredt.

Megbilincselték

A rendőr és a katona a József körúton utolérte, és megbilincselték az őket folyamatosan szidalmazó, fenyegető férfit. Kiderült, hogy a férfi nem véletlenül akart elmenekülni: három elfogatóparancs volt ellene érvényben. 

Drog, lopás, garázdaság

Az Egri Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja lopás és kábítószer birtoklása, az Egri Rendőrkapitányság pedig garázdaság miatt rendelte el a 25 éves B. Zsolt körözését, akit elfogása után a 8. Kerületi Rendőrkapitányságra állítottak elő. 

Elfogták a lövöldözőt

Tegnap írtunk arról, hogy elfogták a rendőrök azt a 71 éves férfit, aki az egyik 18. kerületi óvodábál lövöldözött. Azért vette elő a légpuskát, mert felbosszantotta egy gyermek sírása. A rendőrök elkapták a lövöldözőt.

Minősíthetetlenül beszélt a férfi

Kislányáért ment az óvodába egy apuka december 8-án délután, amikor a rendelkezésre álló adatok szerint egy közelben lakó idős férfi előbb minősíthetetlen hangnemben beszélt a síró gyerekről, majd – miután az apa ezt szóvá tette – légpuskájával egy lövést adott le.

Lefoglalták a légpuskát

Senki sem sérült meg, a 71 éves férfit a rendőrök előállították, a légpuskát lefoglalták. A 18. Kerületi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanújával indított eljártást.

Ezeket is olvasd el!

Itt a videó a férfi elfogásáról

Kiemelt kép: részlet a videóból