Egy tárgyalási nap után megegyezéssel zárult Hajdú Péter showman, tévés producer büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, írja a Magyar Hang. A showman jelenleg Mészáros Lőric volt felesége tévéjének vezérigazgatója.

Megegyeztek az ítéletben

Mindössze egyetlen tárgyalási nap alatt véget ért és megegyezéssel zárult Hajdú Péter producer, showman büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult.

5 milliót kell fizetnie

Az első rendű vádlott Hajdút 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre, a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre, a harmadrendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Fiktív számlák

Az ítélet szerint Hajdú a cége nevében benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban fiktív számlák áfatartalmának jogosulatlan levonásba helyezésével több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek, írja a Magyar Hang.

Befizette az adótartozását

A Fővárosi Törvényszék sajtóközleménye szerint Hajdú a bűncselekménnyel okozott kárt a későbbiekben befizette a NAV-nak.

Megszólalt az ítélet után

Hajdú Péter az ítélet után ezt mondta a Blikknek: „Annak érdekében, hogy ne kelljen évekig bíróságra járnom, beismertem az ellenem felhozott vádakat már az év elején, és az utolsó fillérig mindent visszafizettem a költségvetésnek, ezzel részemről lezártnak tekintem az ügyet.” – mondta a tévés.

Orbán Viktor is vendége volt

2010-ben a Fidesz első kétharmados győzelme után a választások éjszakáján neki adott elsőként interjút a Frizbi című műsorában, amely akkor a TV2-n futott.

Elvált, az üzlettársa vette el a feleségét

A TV2 után az ATV csatornához került, ahonnan rejtélyes körülmények között, minden előjel nélkül távozott. Közben elvált Sarka Katától, akivel két közös gyermekük született. Az egykori modell, jelenleg Hajdú Péter egykori üzlettársának, Bessenyei Istvánnak a felesége. Bessenyei István annak a Valton Security Kft. nevű biztonságtechnikai cégnek az egyik tulajdonosa, amely a legtöbb állami megbízást kapja.

Megpróbálták felgyújtani a törökbálinti éttermét

2018-ban írtunk arról, hogy ismeretlenek egy szombatra virradóan megpróbálták felgyújtani Hajdú Péter műsorvezető törökbálinti éttermét, a Like Bisztrót. Annyit lehetett tudni, hogy az épületben nem keletkezett nagyobb kár és végül csak a teraszt érték a lángok.

Ez is érdekelhet

Kiemelt kép: Hajdú Péter – BPKMontázs