A kétes előéletű celeb, Berki Krisztián legutóbb főpolgármester akart lenni, csúnyán lebőgött, mert mindössze 4045 szavazatot kapott, miközben a győztes 354 ezret. A celeb most Mészáros Lőrinc korábbi feleségének tévéjében sztár, bejelentette: országgyűlési képviselő lenne. Pártot alapít és pályázik a 150 milliós állami támogatásra. Pártjának fő ideológiája az őszinteség. Berkire adócsalás miatt több év börtönt kért korábban az ügyészség.

Pártot alapít

Berki Krisztián az ATV bulvárműsorában, a #Bochkorban arról beszél, hogy pártot alapított és mind a 106 választókerületben jelöltet állítana 2022-ben.

150 millió

Arra a kérdésre, hogy mindezt a 150 milliós állami támogatás miatt teszi-e, a celeb azt válaszolta, hogy „most már kicsivel több” az állami támogatás.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bejutna a Parlamentbe

Arról is kérdezték, hogy mi a pártalapítással a célja, Berki Krisztián a műsorban azt válaszolta: bejutni a parlamentbe. Hozzátette: bízik abban, hogy az ehhez szükséges kb. 270 ezer szavazatot össze tudják szedni.

A főpolgármestert fikázta

Amikor Berki 2019-ben a főpolgármesterségért indult mindössze 4045 szavazatott sikerült összeszednie. Közben gyakran szerepelt az állami tévé műsoraiban és a kormányközeli médiában. Kampányában szinte kizárólag Karácsony Gergely ekézésével volt elfoglalva.

Őszinteség

Amikor most a műsorban megkérdezték tőle, hogy az általa alapított párt milyen ideológiát tart magáénak, Berki Krisztián azt válaszolta: szerinte nincs jobb- vagy baloldal, csak őszinteség van.

Rabosították

Kékvillogo.hu hírportál megírta, hogy két évvel korábbi autóbalesete után 2020. májusában rabosították Berki Krisztiánt. A TV2 egykori sztárja akár 3 évre is börtönbe kerülhet, mert 70 milliós Bentley autójával kétséges körülmények között üzközött össze egy BKK busszal. Berki Krisztiánnak azonban nem ez az első ügye, amiért bíróságra kellett járnia.

Adócsalás

2019 májusban Berki Krisztián a BK Movie Star elnevezésű produkciós cégén keresztül fiktív számlákat vehetett, így társaival együtt hatmilliárd-kétszázmillió forintos adócsalás részese lehetett. Az ügyész akkor egy év börtönt kért Berki Krisztiánra, ennek végrehajtását pedig két évre felfüggesztették. Emellett a sztárnak még ötmillió forintos vagyonelkobzással is számolnia kell.

Meglophatta a Fradit

Még 2015-ben is folyt ellene egy eljárás, mely szerint a Ferencváros focicsapatot Berki Krisztián károsította meg, aki vezérigazgatóként 2008. május 31. és 2010. március 1. között összesen 24 millió 904 ezer 680 forintot vett fel az FTC-től, de arról nem tudott elszámolni.

Sikkasztás

Állítólag Berki Krisztián először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a pénztárból. Akkor sikkasztás miatt nyomoztak ellene – írta évekkel ezelőtt az Origo.

Nagy kérdés

Berki Krisztián ellen tehát eddig három ügy volt, van folyamatban. Állítólag évekig meglopta a Fradit, 2018-ban karambolozott egy busszal, ezért idén rabosították, 2019-ben pedig adócsalás miatt volt bíróságon. Nagy kérdés, ezek az ügyek hogy állnak, hol tartanak.

Kiemelt kép: Berki Krisztián