„Más ez a mostani zárás, mint a tavaszi volt. A személyzet szerintem elkeseredettebb” – mondta a Dining Guide-nak Széll Tamás. Az egyik legismertebb sztárséf és a Lidl reklámarca hozzátette: a házhozszállítás a túlélést szolgálja, így meg kell barátkozni vele, emberek ugyanis lusták. Úgy számol, hogy 2020-ban már nem nyitnak ki, de bízik abban, hogy február közepén Valentin-napon már ismét vendégek lesznek az éttermekben.

Nagyon visszaesett a forgalom

A Stand 25 étteremben a házhozszállítással az átlagos hétvégi forgalomnak a 30%-át jön össze. Hétköznap ez 10-15% környékén jár. És ez így is magasnak számít az éttermek között.

Nem ropog a libe bőre

„Hiába karcoljuk magunkat, hogy a melegen kiszállított ételnek nem olyan lesz a minősége, amit szeretnénk — ezt mindenki pontosan tudja. Nem fognak reklamálni, hogy nem ropog a liba bőre, mert tudják, hogy fizikai képtelenség.” – mondta a díjnyertes séf.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sok pincér az építőiparba megy dolgozni

Széll Tamás beszámolt arról is, hogy folyamatos a lemorzsolódás a kollégáknál, van, aki 20 év után hagyja ott a vendéglátást, többen az építőiparba mentek dolgozni.

Ezt a cikkünket nagyon sokan olvasták:

600 ezres pezsgő 50 ezres kaviárral: Mutatjuk a NER-lovagok kedvenc helyeit Budapesten

A szájhagyomány a legjobb reklám

A házhozszállítás reklámozásáról annyit mondott, hogy online kommunikáció ide vagy oda, úgy vesszük észre, hogy szájhagyomány útján hatékonyabban terjed a jó hír. Valaki rendel, megosztja a tapasztalatait a rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal.

Nem az Insta alapján döntenek

Az a réteg, akinek van olyan egzisztenciája, hogy költsön éttermi élményre, most pedig a vírushelyzet miatti kiszállításra, annak nem az Instagram poszt lesz a meghatározó, hanem az, hogy jót evett-e, vagy sem. Van olyan törzsvendég, aki havi 3-4 alkalommal rendel, más akár 16-szor is.

Valentin-napra gyúrnak

Széll Tamás arra számít, hogy ebben az évben már nem nyithatnak ki az éttermek: „Kicsit remélem is, mert fel sem tudnánk állni. Nem esne jól, ha azt mondanák, hogy 16-án nyissatok ki, mert minek és kinek?” – mondta. Számításai szerint legkorábban 2021 februárjában, Valentin-napon tudnak majd nyitni.

Nincs gyomruk hozzá

„Kísérletezgetni, újítgatni nincs se kedvünk, se gyomrunk, se inspirációnk. Hiába vagyunk optimisták, nem látjuk előre, hogy mi lesz tavasszal, egy, két, akár öt év múlva. Hétről hétre tervezünk, és ez frusztráló. Sokkal többet rendelnek most, mint tavasszal, de ez pont hideg vízre elég” – tette hozzá Széll Tamás.  

Ez is érdekelhet

Kiemelt kép: Széll Tamás