Egy tetőtéri zugból szedték ki a régóta bujkáló H. Zoltánt a Pest vármegyei rendőrök. Menekülni egyébként sem tudott volna, hisz az összes lehetséges útvonalat előzetesen lezárták. Az akcióról készült videót a cikkünk alján éred el.

Páncélszekrényekre utazott

Két betörés köthető a 44 éves férfihez a gyanú szerint. Tavaly júliusban egy ecseri telephely irodájából vitt el – egyelőre ismeretlen társaival – egy 5 millió forintot tartalmazó páncélszekrényt, 2023 szeptemberében egy fővárosi áruház irodahelyiségében kitéptek a falból egy széfet, majd a benne lévő közel 12 millió forinttal együtt elvitték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Alapos felderítés

A hónapokon át tartó felderítő munka eredményeként indult az akció január 12-én. A nagykátai, a Pest vármegyei rendőrök munkatársai blokkolták a lehetséges menekülési útvonalakat, majd a MEKTO munkatársai az ingatlant átvizsgálását végezték. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Falak közt találták meg

A rendőrök töviről hegyire átnézték a házat, a célszemélyt végül egy, a tető és a falak között kialakított tárolóban rejtőzve találták meg. A guggoló H. Zoltán próbált maradni és ellenállni, de a rendőrök pillanatok alatt kimozgatták és megbilincselték.

Mindent tagadott

Előállítását követően kihallgatása következett, H. Zoltán azonban nem tett vallomást, tagadta a bűncselekményeket és panaszt tett a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is.

6 év börtön

A további eljárás lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik vele szemben. A nyomozás szélesítése jó eséllyel vezethet a felderített ügyek és a gyanúsítottak számának növeléséhez. Ha elítélik, akár 6 évet is kaphat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a rendőrségi rajtaütésről

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból