Nagy László csapatvezető szerint az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatottnak nincs más választása, mint talpra állni az osztrákokkal szembeni, csütörtöki vereség után. A nemzeti csapat szombaton, vagyis ma 18 órától Horvátország ellen folytatja szereplését a kölni középdöntő-csoportban.

Fájóbb a szokásosnál

„Ha valaki azt mondja, hogy négy mérkőzésből hármat nyerünk, akkor aláírtam volna. Az osztrákok elleni vereség egy kicsit nyilván fájóbb a szokásosnál, mert talán ez volt az a meccs, amelyen nagy esélyt szalasztott el a csapat” – nyilatkozta pénteken az MTI-nek a korábbi 209-szeres válogatott jobbátlövő. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Apró hibák

A magyar szövetség elnökségi tagja szerint az apró hibák pecsételték meg a válogatott sorsát. Mint kifejtette, a fáradtság is közrejátszhatott a vereségben, másrészt talán a játékosok úgy érezték, hogy Ausztria ellen kötelező a győzelem, és feszültté tette őket, amikor szorossá vált az állás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Gyermeteg hibák

„Nekem ezek a megérzéseim, de még nem igazán tudtam velük beszélni. Hagytam, hogy emésszék a dolgokat, és nagyon jó volt, hogy tegnap a csapat összeült, és a játékosok beszélgettek” – mesélte. Hozzáfűzte, nem játszott rosszul az együttes, de elkövetett egy-két gyermeteg hibát, amit nem kellett volna, ám bízik benne, hogy ezeket ki tudják javítani. Hangsúlyozta, ha valamivel nyugodtabban játszik a válogatott, a szünetben döntetlen helyett vezethetett volna három-négy góllal, és akkor talán az osztrákok elgondolkodtak volna, hogy nem sok keresnivalójuk van.

Létszámfölény

Nagy László megjegyezte, az emberelőnyök kihasználásán mindenféleképpen javítani kell, de ez a szünetben is szóba került. A második félidőben szoros állásnál egy-két labdát jobban meg kellett volna becsülni, mert abban az időszakban voltak elkapkodott lövések, amelyeket nem feltétlenül úgy kellett volna végrehajtani. Meglátása szerint az osztrákok létszámfölényes támadójátékára készültek a magyarok, de az ellenfél rendkívül pontosan, kevés hibával alkalmazta ezt a taktikai variációt.

Meg kell húzni

„Lehetett volna hamarabb cserélni? Igen, lehetett volna. Lehetett volna időt kérni? Igen, talán lehetett volna. Ezek olyan apróságok, amiket ott bent nem úgy éreztek. Nem azt mondom, hogy nem éreztek fontosnak, de nem érezték, hogy meg kell húzni ezeket” – nyilatkozta.

Okosan nekiugrani

A nemzeti csapat szombaton 18 órától Horvátország ellen folytatja szereplését a kölni középdöntő-csoportban. Nagy László úgy fogalmazott, nincs más választás, mint talpra állni és „okosan nekiugrani” a horvát csapatnak, amely már bizonyította, hogy jó játékra is képes. „Bízom benne, hogy szoros meccset tudunk játszani, és a végjáték jobban fog sikerülni, mint az osztrákok ellen” – vélekedett.

Olimpia

Az Európa-bajnokság győztese – illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat – kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, amelyre a magyar csapat már korábban biztosította a helyét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Nagy László – Forrás MTI/Czeglédi Zsolt