Lemondott Pilisjászfalu polgármestere. Székely Róbert azzal indokolta a döntését, hogy több pénzre van szüksége, mint amit polgármesterként keres. Most hétfőtől, november 15-től inkább a saját cégével akar foglalkozni.

Problémamegoldó ember

Pilisjászfaluban Székely Róbertet 72%-os többséggel választották polgármesternek 2019-ben. Nagy tervekkel indult, hiszen a falu lényegében csődben volt, adósságrendezés történt, 168 milliós mínusszal vette át a kasszát. Lelkesen indult polgármesterként, egy 2019-es interjújában elhangzott: világéletében problémamegoldó ember volt, ezért is választották meg őt vezetőnek. Sok adósságot dolgozott le a most lemondott polgármester vezetésével a falu, mert a település adóssága jelenleg 89 millió forint.

Kevés a polgármesteri fizetés

Az elmúlt időszakban azonban valami megváltozott. A polgármester tanácsadással, számvitellel foglalkozó cége már nem hasított, ráadásul a falu ügyeivel is sok dolga akadt. Csökkenni kezdett a cég bevétele, a polgármesteri fizetés pedig nem volt elég a családja számára, így fontos döntést hozott: lemondott.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Személyes jelenlét

Székely Róbert a lemondólevelében így fogalmaz: „Cégem 22 éve biztosította a családom megélhetését, de többek között a polgármesteri tevékenységem fizikai eszköztárának nagyrészét is, reményeim szerint a további életünkben is ez lesz a megélhetésünk forrása, ehhez viszont ismét az én személyes jelenlétemre, irányításomra van szükség” – írta a polgármester.

Nem megy tovább

A lemondott vezető hozzátette: „Pilisjászfalu jelenlegi helyzetére tekintettel nem tudom azt az ígéretemet teljesíteni, hogy teljes emberként szolgálom a településünket.”

A cégét választotta

Mivel a település működtetése, fejlődésben tartása teljes embert kíván – pont úgy, ahogy a polgármester saját cége is – ezért Székely Róbert úgy döntött, inkább a cégét választja.

Több pénz kell a családjának

„Kérem fogadják el, hogy a családomnak számottevően magasabb jövedelem szintet biztosító utat választom” – zárta lemondólevelét a polgármester.

Havi 1,6 millió forint

Az interneten fellelhető adatok szerint Székely Róbert cége, a Qantala Tanácsadó, Számviteli Szolgáltató és Leltározó Kft a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolója alapján 2020 december végén 19,8 millió forint éves bevételt mutatott. Ez nagyjából havi 1,6 millió forintnak megfelelő bevételt jelent.

Havi 350 ezer forint

A polgármesterek illetményét a megyei jogú városok és a budapesti önkormányzatok polgármestereinek díjazásából kell számolni, egy képlet szerint, ez alapján a Pilisjászfaluhoz hasonló 1051-2000 lakosságszámú települések vezetőinek a havi fizetése bruttó 498.600 Forint, vagyis nagyjából havonta 350 ezer forint érkezik meg a bankszámlájukra.

Itt van Pilisjászfalu

Kiemelt kép: Székely Róbert, Pilisjászfalu lemondott polgármestere – Forrás: Youtube/Buda Környéki Televízió