A héten újabb, több mint 240 ezer adag Pfizer-BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra, ezzel az országba szállított oltóanyag mennyisége megközelíti a 10,4 millió adagot – tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. pénteken az MTI-t.

Ennyi vakcina érkezett eddig

A Pfizer tíz hónapja szállítja heti rendszerességgel a koronavírus elleni védekezést támogató vakcináját az oltópontokra. Az első negyedévben több mint 1,5 millió adag, a második negyedévben – jelentősen megnövelve a dózisok számát – több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcina érkezett Magyarországra – írták. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

152 ország

A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint év végéig hárommilliárd adag koronavírus elleni vakcinát gyárt és szállít világszerte. Mostanáig több mint 2,6 milliárd adag oltóanyagot juttattak el a világ több mint 152 országába vagy területére – írták.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Mindeközben Ausztria nagy lépésre készül

A szomszédainknál is egyre magasabbak az új fertőzési adatok, éppen ezért újabb korlátozó intézkedések bevezetését sürgetik. Alexander Schallenber kancellár szerint az oltatlanokra vonatkozó korlátozó intézkedések meghozatala valószínűleg nem lesz elkerülhető: mint mondta, nem büntetheti az emberek kétharmadát azért, mert a többiek hezitálnak, írta meg a BBC.

Alacsony átoltottság

A Németországgal, illetve Csehországgal is határos Felső-Ausztria népessége 1,5 millió fő, és itt terjed a legnagyobb mértékben jelen pillanatban koronavírus. Az átoltottsági arány azonban itt a legalacsonyabb.

Ez is érdekelhet:

Rengeteg új fertőzött

Péntek reggeli adatok szerint a megelőző 24 órában 11 975 új fertőzöttet fedeztek fel az országban, ami olyan fenyegetettséget jelent, melyet nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Szigorítások

Ausztria már nem engedte az oltatlanoknak, hogy étterembe, moziba, síelni vagy fodrászhoz menjenek, de Felső-Ausztriában hamarosan még szigorúbb intézkedések lesznek: a tartomány zárlatot vezet be a be nem oltottak számára. Ez azt jelenti, hogy az oltatlanok nem hagyhatják el az otthonaikat.

Kivétel

Kivéve olyan alapvető okokból, mint a munkába járás, az élelmiszervásárlás vagy a testmozgás. Ha a fertőzésszámok tovább nőnek, más területeken is bevezethetik ezeket az erőteljes korlátozásokat, melyet a rendelkezések kritikusai szerint nagyon nehéz lesz majd betartatni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Rosta Tibor