Lezártak egy általános iskolát Mezőkövesden, miután 21 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést. Budapesten, nincs új regisztrált fertőzött, ennek ellenére, pont a hasonló esetek miatt,  nem lazít a főpolgármester a maszkviselési szabályokon.

21 ember fertőződött meg koronavírussal egy oktatási intézményben. Az információt Müller Cecília is megerősítette. Mostanra pedig az is kiderült, hogy kaphatták el ennyien a vírust.

“Mi tulajdonképpen a „második” beteggel találkoztunk először. Nála igazolódott, hogy megfertőződött a koronavírussal, és a kontaktkutatások során kiderült, hogy előzőleg részt vett ebben az oktatási intézményben egy zárt értekezleten, ahol már volt valaki, aki tüneteket mutatott: sokszor köhögött. Ezután a kollégáink mindenkit teszteltek, és kiderült: 21 ember fertőződött meg az értekezlet után” – mondta Müller Cecília a Ripostnak.

Az RTL Klub úgy tudja, egy mezőkövesdi általános iskolát zártak le koronavírus-gyanú miatt. AZ RTL Híradó úgy tudja, az egyik tanár fertőződhetett meg a vírussal. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórház közlemény múlt heti közleméyéből kiderül, hogy három koronavírusos beteg került hozzájuk. A népegészségügyi intézet ugyanakkor azt is megerősítette a csatornának, hogy a tanár kontaktjai közül 21 minta pozitív lett, ő maga pedig egy zártkörű értekezleten fertőződhetett meg.

A főpolgármester nem lazít

„Továbbra is indokolt a koronavírus-járvány miatt bevezetett rendelkezések betartása, így a maszkviselés az üzletekben, gyógyszertárakban és a tömegközlekedés használatakor” – írta kedden Facebook-oldalán Karácsony Gergely.  A BudaPestkörnyeke.hu cikkét ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Vajda János