Nyílvesszővel lőttek meg egy kutyát hétfő reggelre Tárnokon. Az állat életét szerencsére meg tudták menteni, a rendőrség szerint célzott támadás volt.

Egy kétéves pulit lőttek meg nyílvesszővel Tárnokon hétfő reggelre. Nem ez volt az első eset, hogy a környéken hasonló támadás érte a háziállatokat.

„Reggel szoktam etetni a kutyákat, de Szakáll nem jött, hiába hívtam. Azt gondoltam, a meleg elől bujkál, de furcsálltam, hiszen ő szokott lenni az első az apja, Pocak előtt” – mondta a Blikknek István, akinek a gyermekei találták meg a meglőtt ebet az udvaron.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A fekete négylábú elnyúlva hevert, s fejéből egy nyílvessző állt ki, amely a bal szeme fölött alig két centivel, a koponyacsontot átütve fúródott a kutya fejébe, s a nyak közepéig hatolt az állatban. A család azt hitte, hogy a kutya elpusztult.

Amikor megbizonyosodtak arról, hogy a kutya él, azonnal az egyik érdi orvoshoz rohantak vele.  István a rendőröket is értesítette a támadásról. A kiérkező járőrök jegyzőkönyvbe vették a történteket, s a nyilat is lefoglalták: az ugyanis nagy valószínűséggel célzottan lett a kutyára kilőve egy fegyvernek minősülő számszeríjból. Ismeretlen tettes ellen indult eljárás állatkínzás miatt.

A gazdinak épp egy évvel ezelőtt megmérgezték a hét hónapos komondorát, és úgy tudja, más kutyáját is meglőtték a településen. István mindennap viszi az ebet kontrollra a támadás óta. Így, ha az állapota rosszabbra fordulna, azonnal tudnak segíteni az orvosok. Ha minden rendben megy, Szakáll gyógyulása akkor is eltarthat hónapokig.

Budaörsön is megmérgezték a pulikat

A BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt róla nemrég, hogy Budaörsön két pulit mérgeztek meg. Ott csigaméreggel végeztek a kutyákkal. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció