Már nemcsak Solymáron, hanem több agglomerációs településen is vízkorlátozást vezettek be. Azt kérik a lakosoktól, hogy ne használják az automata öntözőrendszereket, nem mossanak otthon autót és a medencefeltöltést is mellőzzék.

Vízkorlátozás 10 településen

Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen. A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Maximális kapacitással működnek

A társaság a honlapján azt írta, hogy minden eszközüket maximális kapacitással működtetik a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Átmeneti vízhiány tapasztalható

Ennek ellenére nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településen.

Ezt ne tedd!

A DMRV emiatt azt kéri a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz “ésszerű felhasználására”, korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson. “Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!” – olvasható a honlapjukon.

Lajtoskocsikkal viszik a vizet

Solymár polgármestere szerdán azt írta a település közösségi oldalán, hogy lajtoskocsik érkeztek, így biztosítják a helyiek számára a folyamatos vízellátást.

Ilyen autókkal viszik az ivóvizet a településre

Forrás: Facebook/Solymár Polgármesteri Hivatal

Segít a szomszéd

„Szomszédunkban, Solymáron vízhiány van – Ingyenes tusolási lehetőséggel és kedvezményes uszodahasználattal segítünk a Gyarmati Dezső Uszodában a vízhiány idején” – írja Facebook bejegyzésében a 2. kerület polgármestere.

Nem jön víz a csapból

„Döbbenetes beszámolókat olvashatunk arról, hogy több területen hiába nyitják meg a csapokat, egyszerűen nem jön víz. Bízom benne, hogy a mi városrészünkben nem kell hasonlóval szembesülnünk, ugyanakkor Buda már számtalanszor bebizonyította, hogy szolidáris, ezért most is igyekszünk segíteni” – így folytatta bejegyzését Őrsi Gergely.

Ingyenes zuhanyzás

A vízhiány ideje alatt a solymári lakosok lakcímkártya felmutatása mellett díjmentesen zuhanyozhatnak a Gyarmati Dezső Uszoda – II. kerületben hétköznaponként reggel 6 és 8 óra között, illetve 16 órától 20 óráig, valamint hétvégén 8-tól 20 óráig.

Kedvezményes belépő

Ha az uszoda teljes szolgáltatását igénybe kívánják venni egy solymári lakos, akkor a vízhiány idején kedvezményes belépőt tudnak váltani. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Gyarmati Dezső Uszoda – Forrás: Facebook/Őrsi Gergely