Már nemcsak Solymáron, hanem több agglomerációs településen is vízkorlátozást vezettek be. Azt kérik a lakosoktól, hogy ne használják az automata öntözőrendszereket, nem mossanak otthon autót és a medencefeltöltést is mellőzzék.

Vízkorlátozás 10 településen

Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen. A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen; a vízszolgáltató Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. szerdán a fogyasztás csökkentését kérte a fogyasztóktól.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Maximális kapacitással működnek

A társaság a honlapján azt írta, hogy minden eszközüket maximális kapacitással működtetik a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átmeneti vízhiány tapasztalható

Ennek ellenére nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár és Csobánka településen.

Ezt ne tedd!

A DMRV emiatt azt kéri a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz “ésszerű felhasználására”, korlátozzák a más irányú felhasználást, például medencetöltést, annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson. “Mellőzzék a locsolást, a kommunális ivóvízellátó rendszerre szerelt automata öntözőberendezéseket kapcsolják ki!” – olvasható a honlapjukon.

Lajtoskocsikkal viszik a vizet

Solymár polgármestere szerdán azt írta a település közösségi oldalán, hogy lajtoskocsik érkeztek, így biztosítják a helyiek számára a folyamatos vízellátást.

Ilyen autókkal viszik az ivóvizet a településre

Forrás: Facebook/Solymár Polgármesteri Hivatal

Segít a szomszéd

„Szomszédunkban, Solymáron vízhiány van – Ingyenes tusolási lehetőséggel és kedvezményes uszodahasználattal segítünk a Gyarmati Dezső Uszodában a vízhiány idején” – írja Facebook bejegyzésében a 2. kerület polgármestere.

Nem jön víz a csapból

„Döbbenetes beszámolókat olvashatunk arról, hogy több területen hiába nyitják meg a csapokat, egyszerűen nem jön víz. Bízom benne, hogy a mi városrészünkben nem kell hasonlóval szembesülnünk, ugyanakkor Buda már számtalanszor bebizonyította, hogy szolidáris, ezért most is igyekszünk segíteni” – így folytatta bejegyzését Őrsi Gergely.

Ingyenes zuhanyzás

A vízhiány ideje alatt a solymári lakosok lakcímkártya felmutatása mellett díjmentesen zuhanyozhatnak a Gyarmati Dezső Uszoda – II. kerületben hétköznaponként reggel 6 és 8 óra között, illetve 16 órától 20 óráig, valamint hétvégén 8-tól 20 óráig.

Kedvezményes belépő

Ha az uszoda teljes szolgáltatását igénybe kívánják venni egy solymári lakos, akkor a vízhiány idején kedvezményes belépőt tudnak váltani. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: Gyarmati Dezső Uszoda – Forrás: Facebook/Őrsi Gergely