Több mint 32 kilónyi marihuánát, csaknem 13 millió szál csempészcigarettát és egy végrehajtás elől elrejtett nagyértékű autót is találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy pomázi raktárépületben, közben a rendőrök két körözött férfit kapcsoltak le Monoron.

A nyomozók menekülés közben fogták el Pomázon az elkövetőket és a bűncselekmény szervezőit. Mindegyiküket gyanúsítottként hallgatták ki, négy ember – három magyar és egy szlovák állampolgár – letartóztatását a bíróság elrendelte.

A NAV a Pomázon talált cigarettát lefoglalta, a megtalált marihuánát pedig átadta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak. Az elkövetők csak a csempészcigarettával több mint 600 milliós kárt okoztak a költségvetésnek – írták.

Monoron is elfogtak két embert

Közben a Monori rendőrök igazoltattak egy járművet és annak utasait Monor belterületén. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a gépkocsiban tartózkodó V. János  33 éves bőcsi lakost a Miskolci Járásbíróság garázdaság, valamint a Miskolci Rendőrkapitányság pénzbírság meg nem fizetése és garázdaság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt körözi.

Ugyanebben a járműben tartózkodó másik utas ellenőrzése közben is kiderült, hogy Cs. Attila 21 éves muhi lakos ellen a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság bocsátott ki elfogatóparancsot, bírság megfizetésének elmulasztása miatt.

A két férfit a rendőrök elfogták, majd a Monori Rendőrkapitányságra előállították.  V. Jánost az egyenruhások őrizetbe vették, Cs. Attilát pedig a körözése alapjául szolgáló, korábban kiszabott pénzbírság megfizetését követően szabadon bocsátották.

MTI/Police.hu – Fotó: részlet a rendőrség videójából