Napok óta kabátban tanulnak a diákok az egyik gyömrői általános iskolában. Egy hete romlott el a kazán, több mint 400 gyermek és 30 pedagógus maradt fűtés nélkül.

A gyömrői Weöres Sándor általános iskola előtt a parkoló megtelt várakozó családtagokkal, az iskolából folyamatosan jönnek ki a diákok. Csak négy rövidített órájuk volt. Hideg van a suliban, haza kell menniük – tudósít az ATV a helyszínről.

Egy hete romlott el a kazán, szerdán már jóval 20 fok alatt volt a hőmérséklet az épületben, a diákok kabátban tanultak.

Mivel nem az önkormányzat a fenntartó, így ők csak másik épület felajánlásával és szerelővel tudnak segíteni. Gyenes Levente, Gyömrő polgármestere elmondta, hogy várhatóan szerdától elindul a fűtés, de csak hétvégére tudják a megfelelő hőmérsékletre felfűteni az iskolát.

EZ IS ÉRDEKES: Az agglomeráció 10 legjobb általános iskolájának toplistája 2019-ben

Ez csak átmeneti segítség, mert az iskola alagsorát még 2015-ben elöntötte a víz, azóta folyamatosak a problémák. A biztosító ugyan kifizette a kazánt, de az új kondenzációs berendezést nem tudták a régi fűtési rendszerhez csatlakoztatni, így maradtak a folyton elromló régi kazánok.

Az iskola fenntartója, a Monori Tankerületi Központ azt a tájékoztatást adta, hogy a régi kazán a folyamatos karbantartás miatt nem okozott eddig ilyen problémát. Azt is írják, hogy a tankerület 2020-ban valósítja meg az új fűtési rendszer megtervezését.

A biztonságos fűtésre tehát még várni kell a monori diákoknak, a tél még csak most indul be, bármikor előállhat olyan helyzet, mint a napokban, hogy kabátban kell ülniük a suliban.

A Gyömrői Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a legjobbiskola.hu adatai szerint a többezres országos listán a 278. helyezett a stabilan jól teljesítő iskolák között.

Kiemelt kép: Az érintett monori iskola – Forrás: ATV