Hatalmas felújítás indul a főváros és környékének gázhálózatán. 22 agglomerációs településen és Budapest egész területén végez majd karbantartási munkákat a VABEKO Kft. A budai és a pesti oldalon is több helyen fognak útburkolatokat felbontani, de a főváros sem ússza meg a felújítást és a dugókat.

Óriási feladat

A fővárosi gázszolgáltatás története 1855-ig nyúlik vissza. Azóta eltelt csaknem 170 év, mára a fővárost és környékét szinte teljes egészében lefedi a gázvezeték-hálózat, amelynek rendszeres karbantartására óriási feladat, amire azonban nagy szükség van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három munkafázis

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. fogyasztói főelzáró-csere programot indított, amelyhez kapcsolódóan javítási és karbantartási munkák elvégzésére keresett partnert. A feladat három részből áll: 1. rész: Buda és környéke, 2. rész: Észak-Pest és környéke, 3. rész: Dél-Pest és környéke – írja a magyarépítők.hu. oldal.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Útburkolatok bontása

A nyertes Vabeko Kft. feladata az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft., mint Ajánlatkérő részére a meglévő, vagyis üzemelő, különböző átmérőjű, anyagú és nyomásfokozatú gázelosztó hálózaton, a fogyasztói főelzáró csere programhoz kapcsolódó alépítményi javítási és karbantartási munkák elvégzése. Többek között burkolatbontás, földmunka, befejező munkák, ideiglenes melléklétesítmények telepítése.

Budai oldal

Buda és környékén az MVM szolgáltatási területén található gázhálózaton, első szakaszban alábbi területeken fognak munkát végezni: Budapesten a 1., 2., 3., 11., 12., 21. és 22. kerületben, valamint: Nagykovácsiban, Budakeszin a Szanatórium utcában, Piliscsabán, Pilisjászfalun, Remeteszőlősön, Szigetszentmiklóson az Üdülőtelep városrészben.

650 helyszín, 30 db útbontás

Az MVM által biztosított tervdokumentációk szerint a budai oldalon összesen kb. 650 db pontszerű munkahely és mintegy 20-30 db utcaszakasz szintű projekt keretében végzik el a munkát, vagyis lesz útfelbontás bőven. Az ajánlatkérő által várhatóan egyidejűleg lehívásra kerülő munkák mennyisége 50 pontszerű munkahely lesz 10 db utcaszakasz sűrű közművel ellátott területen.

Pest északi része

Észak-Pest és környékén a feladat második részében az alábbi területeken található gázhálózaton kell a nyertesnek dolgoznia: Budapesten a 4., 5., 6., 7., 13., 14., 15. és 16. kerületekben, valamint Csömörön. Az MVM által biztosított tervdokumentációk szerint, kb. 650 db pontszerű munkahelyen és mintegy 20-30 db utcaszakaszon fognak dolgozni.

Pest déli része

Dél-Pest és környékén, vagyis a harmadik szakaszban az alábbi területeken található gázhálózaton szükséges a munkavégzés: Budapest 8., 9., 10., 17., 18., 19., 20. és 23. kerülete, valamint Bénye, Gomba, Jászfelsőszentgyörgy, Káva, Nagykáta, Pánd, Pécel, Sülysáp, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta, Tápióbicske, Tápióság, Tápiószecső, Tóalmás, Uri. A tervdokumentációk szerint itt is kb. 650 db pontszerű munkahelyen és mintegy 20-30 db utcaszakaszon fognak dolgozni. Szóval dugókra felkészülni! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció