Életben van a szerda este balesetet szenvedő, először halottnak vélt 16 éves fiatal – állítják a lány hozzátartozói. Kira 17 éves barátjával szenvedett súlyos balesetet Vas vármegyében: lesodródtak az útról és egy árokba csapódva álltak meg.

Letért az útról a 17 éves fiatal

A Kékvillogó.hu írta meg, hogy az eddigi adatok alapján egy 17 éves szentgotthárdi fiatal személyautóval közlekedett 2023. április 5-én, 20 óra 30 körüli körüli időben a 7454-es számú úton Magyarlak felől Szentgotthárd irányába, amikor haladása során a 9-es kilométerszelvényben – eddig tisztázatlan körülmények között – letért az útról és a vízelvezető árokba csapódva állt meg autójával. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Árokba csúszott a kocsi hátulja

A 112press.hu információi szerint a gépkocsi vezetési rutinnal még nem rendelkező sofőrje egy enyhén balra ívelő kanyarban a menetirány szerinti jobb oldalon padkára futott, majd egy hirtelen kormánymozdulat után átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, ahol a gépkocsi hátulja árokba csúszott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hosszan sodródott, majd felborult

A gépkocsi még hosszan sodródott így, a két első kerekével az aszfalton, majd felborult és egy fa mellett állt meg.

Az autó mellett találták meg az utast

A gépkocsi utasát, egy 16 éves lányt a gépkocsi mellett találtak meg. Az egyelőre nem tisztázott, hogy kiesett az autóból, vagy a súlyosan sérült sofőr segítette ki.

Küzdenek érte

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy egy 16 éves lány a kórházba szállítást követően belehalt a sérüléseibe. Kira nagymamája és nevelőapja azonban a Borsnak elmondta: a fiatal lány valóban rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, de még reménykednek benne, hogy magához tér.

„Még nem halt meg az unokám”

„Még nem halt meg az unokám, de nagyon csúnyán megsérült a fején. Kórházba szállították, az intenzív osztályon küzdenek az életéért” – mondta a lapnak Katalin.

Életben van!

A baleset után János, Kira nevelőapja is a helyszínre sietett. A férfi nem kívánt bővebben beszélni az érzéseiről, de csütörtök délelőtt 10 óra körül megerősítette, hogy Kira továbbra is az intenzív osztályon fekszik. „Életben van! Ez a lényeg!” – sóhajtott.

Friss jogsival 

A helyszínről származó információk szerint a 17 éves sofőr a lány barátja, Norman, aki csak néhány hónapja rendelkezik vezetői engedéllyel. A helyszínre szentgotthárdi és magyarlaki tűzoltók vonultak, akik teljes útzár mellett helyszíneltek.

50 métert repült a motoros

A BudaPestkörnyéke.hu írt róla csütörtökön reggel, hogy több mint 50 métert repült és újra kellett éleszteni azt a motorost, aki a fővárosban, az Árpád híd budai hídfőjénél szenvedett durva balesetet.  A fiatal férfi a Szentendrei úti felüljáróról sietett lefelé, Pest irányába, majd a külső (busz)sávban jobbról akart kikerülni egy járművet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció