Van egy nagyon érdekes mondás, hogy az építőipari szakma minden korszak szakmája. Vannak olyan szakterületek, amelyek csak egy bizonyos ideig relevánsak, és akkor az ilyen szakemberek iránti kereslet egyszerűen eltűnik.

Van egy nagyon érdekes mondás, hogy az építőipari szakma minden korszak szakmája. Vannak olyan szakterületek, amelyek csak egy bizonyos ideig relevánsak, és akkor az ilyen szakemberek iránti kereslet egyszerűen eltűnik. Ez a helyzet a gyors technikai fejlődés, az innovatív technológiák bevezetése miatt következik be. Manapság már alig van szüksége valakinek padlószövő vagy tölgyfahordó készítő szakemberre. De vannak olyan szakmák, amelyek iránt soha nem szűnik meg a kereslet. Az ilyen szakemberek közé tartoznak az építészek.

A Jooble állásoldalon a lehetőségek új tárházát találhatja, ha az alábbi kulcsszavakra keres rá: munka Szekszárd vagy akár Csongrád megyei állások.

Éppen ezért nagy szükség van építőipari szakemberekre, mérnökökre, kőművesekre, tetőfedőkre, villanyszerelőkre, festőkre, vakolókra és egyéb, az építőiparban szükséges szakemberekre.

A szakma leírása

Az építész olyan szakember, aki tudja, hogyan kell keményen és szorgalmasan dolgozni, logikusan gondolkodik és műszaki beállítottságú. Az építtetői munka fő jellemzője, hogy csapatban kell dolgozni, folyamatosan tanulni egymás tapasztalataiból. Végül is az egy csapatban dolgozó kézművesek általában könnyen és hatékonyan végezhetnek többféle munkát.

Az építőipari szakmát választóknak fizikailag erősnek, egészségesnek és rendkívüli állóképességgel kell rendelkezniük. Fontos a jó látás és színérzékelés. A jó építő alapvető tulajdonságai a pontosság, a saját és a teljes csapat munkájának megszervezésének képessége, a kiegyensúlyozottság és a szorgalom.

A szakma előnyei közé tartozik a magas bérek, a munka állandó elérhetősége, a kreatív képességek bemutatásának és a szabad ütemezésnek a lehetősége. A hátrányok között érdemes megemlíteni a befejezetlen munkaterületeken végzett munka, a nehéz fizikai munkavégzés veszélyét, a rendszertelen időbeosztást és a munkavégzés szükségességét bármilyen időjárási körülmények között, magasságban, hidegben vagy esőben.

Felelősségek

Az építtető feladatai közé tartozik:

  • Különféle építőipari munkák kivitelezése (tégla, tömb lerakása, betonöntés, festés, födém és födém szerelés, vezetékezés, falfestés, tapéta ragasztás, gázhegesztés, felületek előkészítése a munkához, művészi dekoráció falak stb.);
  • A műszaki berendezések megfelelő állapotának ellenőrzése;
  • A munka elvégzésének ellenőrzése a kívánt sorrendben;
  • A projektmenedzserek a költségvetést és a finanszírozás elosztását is meghatározzák, munkacsoportokat választanak ki és alakítanak ki.

Hogyan válhat építésszé?

Néha ahhoz, hogy az építőiparban dolgozhasson, elég magán az építkezésen tanulni vagy egy mesterrel együtt dolgozni. De ahhoz, hogy magas pozíciókat és tisztességes fizetést kapjon, speciális középfokú végzettséggel kell rendelkeznie. De aki gyorsan fel akar jutni a ranglétrán, annak szakmai felsőoktatásra is szüksége lesz. Egy professzionális építő számára fontos, hogy megértse az építési technikákat és a professzionális felszereléseket. Fontos ismerni az ilyen berendezések üzemeltetésére és az építkezésen végzett munkára vonatkozó biztonsági szabályokat is.

Az építőiparban a legkeresettebbek azok az univerzális kézművesek, akik tudják, hogyan kell többféle munkát magas színvonalon elvégezni. Ennek megfelelően az ilyen mesterek bére a legmagasabb.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.