Meg sem nézte, mi lett áldozatával, majd mint aki jól végezte dolgát, elmenekült egy sofőr a 19. kerületben. Azóta sem tudni, mi történt vele.

Tragédia a Wekerletelepen

Péntek délután cserbenhagyásos gázolás történt a Wekerletelepen- írja az Index egyik olvasójának beszámolójára hivatkozva.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Le sem lassított

Egy fekete, elektromos Volvo autó nagy sebességgel, irányjelzés nélkül kanyarodott a Gutenberg körútról a Kapisztrán utcába, aminek következtében elütött egy kutyát sétáltató hölgyet, majd fékezés nélkül továbbhajtott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Erről a kereszteződésről van szó

Súlyos sérüléseket szenvedett

A közeli gimnázium laboránsai és a közpark játszótéren dolgozó munkatársai a nő segítségére siettek, és hívták a mentőket. A hölgy nagyon súlyos sérüléseket szenvedett, a kiérkező mentők próbálták stabilizálni az állapotát, majd nagy nehezen beemelték őt a járműbe.

Nehezen tudták azonosítani

Igazolvány nem volt nála, a segítők a kutyában lévő chip alapján azonosították be a nőt. Később a balesetet szenvedő nő fiának beszámolója alapján kiderült az is, hogy a hölgy életét vesztette. A gázolóról nincsenek információk, sem arról, hogy kutyája túlélte-e a Volvo vezetőjének ámokfutását.

Se végük, se hosszuk nem volt

Nyáron volt egy időszak, amikor az országban egymást érték a cserbenhagyásos gázolások. Mint megírtuk, június 12-én 6 óra 40 perckor egy férfi közlekedett az általa hajtott kerékpárral a 2416-os úton, Abasár felől a 3-as számú főút felé, majd egy gépkocsi elhaladt mellette, eközben a kerékpáros elvesztette az egyensúlyát és elesett. A gépkocsi vezetője megállás nélkül továbbment, nem győződött meg róla, hogy bárki megsérült-e.

Először megállt, majd továbbment

Nem sokkal korábban az ország egy másik pontján elütöttek egy kerékpárost Szombathelyen, a sofőr bár először megállt, végül az adatai hátrahagyása nélkül tovább hajtott.

Akár egy évet börtön járhat érte

Noha vélhetően a felelősségrevonás miatti pánik miatt mennek tovább a vétkes autók, nem árt tudni, hogy ez bűncselekmény. A hatályos törvények szerint ha a közlekedési balesettel érintett jármű vezetője a helyszínen nem áll meg, illetve onnan eltávozik, mielőtt meggyőződne arról, hogy valaki megsérült-e, illetve az életét vagy testi épségét közvetlenül fenyegető veszély miatt segítségnyújtásra szorul-e, az egy évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció.)