József 3 évig élt a zsámbéki gyermekotthonban. Családjáról nem sok mindent tud, most egykori nevelőin keresztül keresi sosem látott testvéreit. Az agglomerációban élők összefogtak, sokan segítenek a férfinak.

Pár napja az egyik Budapest környéki Facebook csoportba egy férfi egy fotót rakott ki, amelyen  egy 2-3 év körüli kisfiú látható, amint egy nő ölében ül. A fotó alá ezt írta:

„Jó napot kívánok mindenkinek. A képen szereplő hölgyet keresem ha valaki magára ismer vagy esetleg ismeri kérem jelentkezzen. A képen az a kisgyermek én vagyok és a Zsámbéki gyerekotthon lakója voltam 1987-ig. Felvenném a kapcsolatot azokkal, akik ebben az időben az otthon dolgozói voltak. Segítségüket előre is Köszönöm”- írta.

Később kiderült, hogy József valójában a testvéreit keresi, de már nemcsak Zsámbékon, hanem az agglomerációban máshol is.

„Én 1984-től 1987-ig a Zsámbéki gyerekotthon lakója voltam és állítólag a testvéreim is az intézet lakói voltak. Őket is keresem. Annyit tudok, hogy három fél és egy édes testvérem van. A papírokból nem derül ki hogy a Zsámbéki otthon lakói voltak csak, hogy ők is állami gondozottak voltak.

A három féltestvéreim közül én vagyok a legkisebb. Állítólag két testvérem évek óta keres engem. Én Dunakeszin születtem. Sajnos az Édesanyám már nem él és amikor meglátogattam a sírját,  ott az irodában két kedves hölgy mesélte hogy évekkel ezelőtt volt ott egy testvérpár, egy fiú és egy lány és ugyanazt a sírt látogatták meg ami édesanyámé. Mesélték a hölgynek, hogy állami gondozottak voltak és keresik a testvéreiket. Ha valaki tud valamit kérem keressen privátban. Köszönök minden megosztást.” –írta a József

A posztokhoz rengeteg hozzászólás érkezett. Jelentkeztek olyanok is, akik egykor a zsámbéki gyermekotthon gondozói voltak és emlékeztek is a kis Józsefre. Több hozzászóló ötletet adott, hogy hol milyen módon tudná megtalálni a családját.

Tegnap József egy örömhírrel jelentkezett, azt írta, lehet, hogy nemsokára meglesznek a testvérei. Várjuk a szívszorító történet folytatását, reméljük a testvérek minél hamarabb egymásra találnak.

Kiemelt kép: József által közzétett régi felvétel