A máriaremetei Lidlben, áramszünet miatt hosszú percekig raboskodott negyven ember. Több vásárló is pánikba esett, a helyzetet pedig az sem segítette, hogy klíma nélkül egyre melegebb lett az áruházban. Elgondolkodtató, hogy  ennyire sérülékeny az életünk: áram nélkül már ételt sem lehet venni.

A Hűvösvölgyhöz közeli, Máriaremetei úti Lidlben, szerda délután egyszer csak elment az áram. A hűtők leálltak, a villany, a kasszák felmondták a szolgálatot, az ajtók bezáródtak és úgy maradtak, se ki, se be egy darabig– mondta az Origónak az egyik ott vásárló, vagyis vásárolni akaró férfi.

Elmondása szerint többen is pánikba estek, egyesek azért, mert nem lehetett tudni, meddig maradnak bezárva, mások pedig azért, mert nem tudtak bevásárolni.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Csak ezt a néhány dolgot szeretnénk, rohannánk haza, mert jön a család délután, de nem tudunk beszerezni semmit, most akkor hogy lesz, hova menjünk, ha egyáltalán mehetünk – mondták többen.

A férfi elmondása szerint az üzletben nagyjából 30-40 vásárló lehetett bent és az alkalmazottak, akik próbálták nyugtatni az embereket. Elmondták, hogy áramszünet van, amit már bejelentettek az áramszolgáltatónál.

Nagyjából 10 perc múlva sikerült kinyitni az ajtókat. Nagy nehezen találtak egy kulcsot, amivel lehet nyitni az ajtót”– mondja a férfi.

Ezek után még vártak egy kicsit, hátha visszajön az áram, de nem jött. Többen is ki akarták fizetni készpénzzel a termékeket, de mivel a kasszák nem működtek, erre nem volt lehetőség. Mindenkit megkértek, hogy hagyják az árut a kasszánál, majd az alkalmazottak visszapakolják.

Én szerencsére nem siettem sehova, de éhes voltam, és az is maradtam. Ami egy idő után kellemetlen volt, hogy a klíma is kikapcsolt, és kezdett meleg lenni– mondja a férfi.

Kiemelt kép: illusztráció