A veresegyházi vonalon a július 18-tól bevezetett ideiglenes menetrend marad érvényes augusztus 6-ig. A MÁV azt írja, a kivitelező nem végzett határidőre a helyreállításokkal.

Kisiklott tehervonat

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, Rákospalota-Újpest állomáson július 13-án siklott ki és borult fel egy tehervonat egyik kocsija. A balesetben jelentősen megrongálódott több váltó és vágányszakaszt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a vonat siklott ki

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Továbbra sem közlekednek a vonatok

Az állomásról a veresegyházi vonal felé vezető vágányszakaszon az egyik váltó és a biztosítóberendezés kültéri elemeinek helyreállítását még nem fejezték be, ezért augusztus 6-ig nem lehetséges a vonatközlekedés Rákospalota-Újpest és Fót között.

10 busz segíti a közlekedést

A vonatok pótlására tíz buszt állítanak forgalomba, de további két tartalékbusz is rendelkezésre áll az utasforgalom zökkenőmentes kiszolgálása érdekében. A pótlójáratok Rákospalota-Újpesten az állomásépület mellől indulnak.

Ideiglenes menetrend

Mivel a baleset utáni helyreállítással nem végzett a kivitelező, ezért a veresegyházi vonalon a július 18-tól bevezetett ideiglenes menetrend marad érvényes augusztus 6-ig.

Így változik a menetrend

Az S71-es vonatok óránként, megosztva a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest, valamint Fót és Vác között járnak, Rákospalota-Újpest és Fót között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A munkanapi G71-es vonatok nem közlekednek.

S71-es vonat

S71-es vonatok a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között

  • A Nyugati pályaudvar  3:33 és 23:33 között minden óra 33-kor indulnak.
  • Rákospalota-Újpestről 5:15 és 0:15 között minden óra 15-kor indulnak

Pótlóbuszok

Pótlóbuszok Rákospalota-Újpest és Fót között

  • Rákospalota-Újpestről 3:57 és 21:57 között minden óra 57-kor, késő este 22:59-kor és 23:59-kor indulnak.
  • Fótról 4:37 és 22:37 között minden óra 37-kor indulnak, az utolsó busz 23:39-kor indul

S71-es vonatok Fót és Vác között

  • Fótról 4:30 és 22:30 között minden óra 30-kor, késő este 23:32-kor és 0:32-kor indulnak.
  • Vácról az alap-menetrend szerint, 3:34 és 22:34 között minden óra 34-kor indulnak

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a kisíklott vonatról – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu