Kisiklott és felborult egy tehervonat Rákospalotán. Emiatt szinte az egész menetrend borul, óriási késésekre kell számítani.

Kisiklott egy vonat

Rákospalota-Újpest állomáson egy tehervonat egy kocsija Dunakeszi felé kihaladás közben a váltókörzetben kisiklott és oldalára borult kedden. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/Gombkötő Krisztián

A BudaPestkörnyeke.hu helyszíni tudósítója szerint a tehervonat timföldet szállított. A balesetet feltehetően az okozta, hogy szerelvény elején átment a váltón, a hátulja meg ment tovább a szélső jobb oldali sínen. A felborult vagon a vonat 18. kocsija volt.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nem járnak a vonatok

Rákospalota-Újpest és Fót között nem lehetséges a vonatközlekedés, amíg Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között csak az egyik vágányon közlekednek a vonatok – írja a MÁV.

Szob felől késnek a járatok

A Budapest–Vác–Szob, Budapest–Veresegyház–Vác és a Budapest–Cegléd vonalon 20-30 perccel hosszabb menetidővel kell számolni.

Menetrendváltozás

A késések csökkentése és az egyenletes közlekedés biztosítása érdekében az alábbi forgalmi változások kerültek bevezetésre:

S57-es vonatok

  • a Monorról minden óra 36-kor induló vonat csak Kőbánya-Kispestig közlekedik,
  • a Vácról minden óra 32-kor induló vonat helyett Z57-es zónázó vonat közlekedik, mely Monorig Pestszentlőrinc, Szemeretelep, Vecsés, Vecsés-Kertekalja, Üllő és Hosszúberek-Péteri kivételével minden állomáson és megállóhelyen megáll

Z57-es vonatok

  • Rákosrendező és Vác között minden állomáson és megállóhelyen megállnak,
  • a Cegléd felé, Vácról óra 28-kor induló vonat óra 32-kor indul, ezzel pótolva a kimaradó S57-es vonatot

S71-es vonatok

  • Fót és Vác között közlekednek
  • Rákospalota-Újpest és Fót között vonatpótló buszok közlekednek, a buszok folyamatosan közlekednek, a vonatokhoz a csatlakozás nem biztosított

Nemzetközi vonatok

  • a Csehországból és Németországból érkező nemzetközi vonatok csak Vácig közlekednek, illetve onnan indulnak vissza,
  • Budapest és Vác között S57-es és Z57-es vonatokkal utazhatnak

Ma nem áll helyre a menetrend

A mai napon a korlátozásokra, hosszabb menetidőre számítani kell – írja a vasúttársaság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/Gombkötő Krisztián