Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Megkaphatja a WHO engedélyét a kínai Sinopharm vakcina, ezt szűrte le mindebből Magyarország kormánya

Békéscsaba, 2021. április 25. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Fõosztályának vezetõje kínai Sinopharm vakcinákkal Békéscsabán, a hivatalban 2021. március 25-én. MTI/Rosta Tibor

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) várhatóan rövid időn belül, talán már a jövő héten kiadja az engedélyt a kínai Sinopharm-vakcinára – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a közösségi oldalán.

Ezt mondta Menczer Tamás

Menczer Tamás a Facebook-oldalán közzétett videóban úgy fogalmazott: „ha ez megtörténik, akkor végérvényesen bebizonyosodik, hogy minden, amit a baloldal mondott a kínai vakcináról, hazugság volt”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennyi Sinopharm érkezett eddig

Menczer Tamás tájékoztatása szerint Magyarországra idáig 1,7 millió Shinopharm-vakcina érkezett, a jövő héten még 400 ezer, májusban pedig 2,9 millió érkezik. Az oltás életet ment – zárta szavait az államtitkár. EZ IS ÉRDEKELHET: Kiderült, hogy a magyar beoltottak közül hányan haltak meg koronavírusban

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Itt a videó:

Oltásellenes baloldal?

Mint ismert a kormány hetek óta vádolja a baloldalt oltásellenességgel, ám a dolog azért aggályos kissé, mert valójában ők a keleti vakcinák ellen emeletek szót, méghozzá azért, mert azok jelenleg nem rendelkeznek az Európai Gyógyszerügynökség által kiadott engedéllyel.

Az ellenzékiek közül is van, aki rábólint a keletire

Az ellenzéki politikusok is sorra oltatják be magukat, igaz többségük valóban nem a keleti vakcinákkal, ismereteink szerint egyedül Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke fogadta el a kínai vakcinát, arra hivatkozva, hogy ki tudja mikor kerülne sorra, így jobbnak látta, ha elfogadja a vakcinát.  EZ IS ÉRDEKELHET: “Körülbelül 4-5 ezren lehetnek, akik ki sem nyitnak és vélhetően ennél még többen fognak lemorzsolódni majd őszre” – az ipartestületi elnök szerint a vendéglátó egységek 10-15 százaléka nem fog többet kinyitni

Schmuck Erzsébet ezért fogadta el a kínai vakcinát

„Holnap engem is beoltanak a kínai vakcinával, bár jobban örültem volna, ha olyat kapok, amit az Európai Gyógyszerügynökség engedélyez. De, ez van. Vagy holnap kínai vagy ki tudja mikor valamelyik másik. Melyik a kisebb rossz? Sokat rágódtam ma ezen. Sok emberrel találkozom, és nemcsak én vagyok kitéve, hogy rám talál a koronavírus, de sajnos tovább is adhatom. Remélem a szakembereknek lesz igazuk, hogy bármelyik vakcina jobb, mint a nem oltás. Hamarosan kiderül.” – írta még február közepén a posztjában Schmuck Erzsébet, aki azóta vélhetően már a Sinopharm második adagját is megkapta.

Az ellenzék is oltásra buzdít

Az oltásellenes adok kapok ennek ellenére hetek óta bejárja a magyar sajtót, gyakorlatilag nincs nap, hogy ne hallanánk az oltásellenes baloldal kifejezést, pedig az ellenzéki politikusok rendre arra buzdítanak, hogy mindenki oltakozzon. NE HAGYD KI! “Szabad a sör” – Orbán Viktor is kiült a teraszra egy sörre

Gyurcsány Ferenc a kétszínű?

Pár hete Kocsis Máté szállt bele páro lábban Gyurcsány Ferencbe, azt követően, hogy az ex-miniszterelnök beoltatta magát, Kocsis szerint ugyanis kétszínű lépés volt. Azonba Gyurcsány Ferenc nem az ellenzék által aggályosnak vélt keleti vakcinák egyikét, hanem a Pfizer oltóanyagát kapta meg, ennek részleteiről itt a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportálon is beszámolttunk.

Tömeges oltás a Sinopharm vakcinájával

A Sinopharm vakcinájával egyébként a jövő héten megkeződik a Müller Cecília által is bejelentett tömeges oltás, amelyre az online oltási időpontfoglaló rendszeren keresztül lehet jelentkezni péntek óta.

Így működik az online időpontfoglalás

Mostantól már minden még nem beoltott és érvényes regisztrációval rendelkező tud interneten időpontot foglalni az oltására. Az időpontfoglaló most kifejezetten a jövő heti Sinopharm vakcinával történő oltásra van kinyitva. A regisztrált bármely, a számára megfelelő kórházi oltópontra tud időpontot foglalni hétfő, kedd és szerdai napokra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sinopharm – Forrás: MTI/Rosta Tibor

Exit mobile version