Néhány óra leforgása a csörgedező Bükkös-patakból folyó lett, ráadásul kilépett a medréből. Árad a Szentendrét átszelő patakocska. Ritkán látni ilyent, csodájára is járnak a helyiek.

Rengeteg víz

A hitelen jött jelentős mennyiségű eső és a gyorsan olvadó hó miatt rengeteg csapadékvíz indult útnak a Bükkös patak vízgyűjtőjében a Visegrádi és a Pilis-hegység lejtőiről. Az általában csak csörgedező patakocska most megmutatta harcos arcát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem stimmel valami

A szentendreiek egy része akkor vette észre, hogy nem stimmel valami a patakkal, amikor a szokásos sétájuk során nem tudtak átmenni a patak medrén. A vízszint és a sodrás jelentősen megnőtt, valóságos folyó lett belőle.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ritka látvány

A helyiek egy része szerint nincs semmi különös a Bükkös-patak áradásában, hiszen a patak csak a dolgát teszti. Mások örülnek a látványosan sok víznek, hiszen ilyen bővizű Büköst csak ritkán látni.

A nappaliba hallatszik

Egy helyi arról ír a közösségi oldalon, hogy az ő háza alig 9 méterre van a patak medrétől, úgyhogy látott már a patakban több vizet is. Állítja, a Bükkös igazán nagy, amikor még a nappaliban is hallatszik a csobogása.

Sok eső fog esni

Az előrejelzések szerint ma országszerte borongós, esős időre van kilátás, mindenütt szükség lesz az esernyőkre. Helyenként akár 20-30 mm csapadék is hullhat, de délnyugaton közel egy havi eső is eshet. Nem lesz jelentős a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 3 és 10 fok között várható.

Borongós idő

Csütörtökön elkezd elvékonyodni a felhőzet, a Tiszántúlon és északkeleten, valamint a nyugati régiókban lehetnek még erősen felhős, borongós területek. Csökken a csapadék valószínűsége, elszórtan, elsősorban keleten-északkeleten lehet eső, zápor, este esetleg havas eső. A Dunántúl nagy részén és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél. Napközben 4-10 fokot mérhetünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: Facebook – Köszönjük a felvétel készítőjének, hogy képeivel segíti mások hiteles tájékoztatását!