Ma kezdődött annak az olasz állampolgárnak a tárgyalása, aki halálra gázolta idén februában a 23 éves Boglárkát a József körúti villamosmegállóban. A lány szerelméhez indult haza, amikor a részeg sofőr elaludt a volánnál és becsapódott a villamosmegállóban. Boglárnak esélye sem volt a túlélésre. F. Manuel szerdán a bíróságon azt mondta, nagyon szegény családból származik, beteg édesanyja miatt Olaszországban szeretné letölteni büntetését.

Tragédia Józsefvárosban

Amint arról többször is beszámoltunk, február 19-én hajnalban, szörnyű tragédia történt Józsefvárosban, a Harminckettesek terén lévő villamosmegállóban. K. Boglárka a villamosra várt, amikor egy szabálytalanul közlekedő autó becsapódott a megállóba. A 23 éves lánynak esélye sem volt a túlélésre.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bíróság elé állt a sofőr

Az autót egy olasz állampolgár vezette. F. Manuel szerdán állt bíróság elé. A baleset után a sofőr kiszállt az autóból, megnézte azt, majd rágyújtott egy cigarettára. Ezt követően elkezdte összeszedni az alkatrészeket a földről. „A kamerafelvételek alapján megállapítható, hogy hat perccel a baleset után volt a legközelebb a sértetthez, de akkor sem segített neki – mondta az áldozat családjának jogi képviselője, dr. Lakatos Tamás.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Részegen elaludt a volánnál

A vádirat szerint F. Manuele ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve, 94-99 kilométer/órával közlekedett a József körúton a Blaha Lujza tér irányába. A részegségéből eredően elaludt a volán mögött, az autójával nem követte a forgalmi sáv vonalvezetését, ami miatt nekiütközött az út bal oldalán lévő villamosmegálló járdaszigetének, utasvárójának és az ott tartózkodó áldozatnak, aki a villamossínekre zuhanva meghalt.

Szinte minden szerve sérült

K. Boglárka többek között arckoponya- és agykoponyatörést, többszörös darabos törést, agyzúzódást, sorozatos bordatörés, kétoldali tüdőzúzódást, szívzúzódást és mellkaszúzódást is szenvedett. A traumás sokk következtében a helyszínen elhunyt. Az ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetéssel vádolja a letartóztatásban lévő férfit.

Helyszíni felvétel a becsapódás után

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Elismerte bűnösségét

Azt indítványozták, hogy beismerés esetén ítéljék hat év letöltendő börtönre és tiltsák el a vezetéstől örökre. „Elismerem a bűnösségemet és lemondok a tárgyaláshoz való jogomról. Nagyon sajnálom, ami történt” – mondta az olasz férfi.

A pénz miatt jött Magyarországra

F. Manuel azt kérte a bíróságtól, hogy Olaszországba kelljen letöltenie börtönbüntetését. Azt mondta, az édesanyja nagyon beteg, és szeretne közelebb lenni hozzá. Majd arról beszélt, hogy egy szegény családból származik, édesapja nemrég halt meg, és hogy ki tudják fizetni a temetését, emiatt is el kellett jönnie dolgozni.

Sertéstelepen dolgozott

A pénzt édesanyjának küldte haza. Azt mondta, egy tehenésztelepen dolgozott, a balesetkor már csak 2 hónapja maradt vissza a munkaszerződéséből. A fejőgépek karbantartását végezte a telepen. 2021 decemberében szerezte meg a jogosítványát.

A szülők nem mentek el a tárgyalásra

A gyászoló szülők nem mentek el a tárgyalásra. Számukra mai napig felfoghatatlan a tragédia. „Nincs az az ítélet, ami a bánatukat és szomorúságát enyhítené. Szülessen bármilyen döntés is, a lányuk életét nem fogja visszahozni” – mondta a Blikknek a tárgyalás után dr. Lakatos Tamás.

A diplomamunkáját írta

A tragédia hajnalán, a szülőket a rendőrök értesítették, hogy lányukat halálra gázolta egy férfi. Boglárka egy baráti összejövetel után, éppen szerelméhez ment volna haza, amikor a részeg sofőr halálra gázolta. A 23 éves lány a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója volt, halála előtt kezdte írni a diplomamunkáját… A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BPK