Nem mi vagyunk a városért, a város van értünk. Ezt a jól csengő üzenetet fogalmazza meg a gyömrői polgármester, Dr. Mezey Attila legutóbbi felhívásában, amely azoknak a szülőknek szól, akik játszótérre viszik a gyermekeiket.

A polgármester legutóbbi Facebook posztjában azt javasolja, hogy „Hozzunk létre játszóterenként olyan jól működő kis közösségeket, akik szívükön viselik a játszótér sorsát. Sőt, még szívesen dolgoznak is érte. Ehhez a szervezési feladatokat elvégzi az önkormányzat, és együttműködünk a szülőkkel, segítőkkel.”

Az önkormányzat első embere még azt is felajánlja, hogy az önkormányzati képviselők személyesen fognak segíteni a szülőknek.

Erről ezt írja Mezey Attila: „Kérek minden szülőt, nagyszülőt vagy segítő szándékú lakosunkat, hogy menjen ki az általa kedvelt játszótérre, melynek gondozásában szívesen szerepet vállalna. Mikor? Most pénteken június 22-én délután ötre. Ott fogja várni a terület önkormányzati képviselője, aki segít mindenben. Nem irányítja a játszótéri közösség munkáját, hiszen azt a csapattagok végzik majd, hanem segít a szervezésben és összekötő szerepet lát el az önkormányzat felé.

Ahogy a polgármester is kiemeli, az önkormányzat munkatársai nem akarnak rátelepedi a szülőkre, csupán segíteni akarnak, az esetleges adminisztratív ügyintézésben.

A győmrői polgármester azt is írja, hogy az ötlet nem tőle származik, hanem, hanem azoktól a szülőktől, akik már többször jelezték, hogy szívesen részt vennének a gyermekeik által használt játszótér gondozásában. Az önkormányzat mindezt hatékony rendszerbe szeretné szervezni.

Az elképzelés nagyon előremutatónak tűnik, beszámolunk majd a fejleményekről!

A polgármester teljes posztját alább olvashatod:

 


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!