Újabb idiótával gyarapodott a Budapest környéki közlekedés kétes listája. Valakik azzal szórakoznak, hogy a Ferihegyi repülőtérre vezető úton a Sárkány center előtti hídról festékpatronos puskával és gumilövedékkel lövöldözik az autósokat.

Ferencz Dánielnek szerencséje volt: „csak” furgonja oldalát terítette be a vérvörös festék. Ám volt olyan kocsi, aminek a szélvédőjét borította be az anyag. A rendőrség egyelőre nem találja a támadókat – írja a Blikk. Nem nehéz belegondolni, hogy emberéletet is követelhet, ha egy ilyen festékpatron szétrobban egy autó szélvédőjén, lehetetlenné téve a kilátást. A Vecsés Települési Polgárőr Egyesület így figyelmeztetett mindenkit:

„Az elmúlt két hétben a gyorsforgalmi úton a Sárkány center előtti hídról »paintballal« és gumilövedékkel lövik az autókat. Ha bármilyen információval rendelkeznek, értesítsék a rendőrséget!”

Ferencz Dániel megtette, amikor az ő autóját támadták meg. Őt nem a reptéri úton, hanem a párhuzamos, XVIII. kerületi Nefelejcs utcában kapta telibe valaki, mégpedig egy taxiból.

A furgon oldalán hallottam a becsapódás hangját – mesélte a sofőr a Blikknek. – Olyan volt, mint amikor egy zacskót kidurrantanak, csak sokkal hangosabb. Először azt hittem, oldalról nekem jött a taxi és letört a visszapillantó, de láttam, hogy megvan a tükör, abban pedig azt, hogy valami vörös folyik le a kocsi oldaláról. A taxi közben padlógázzal leelőzött – idézte fel Dániel.

A taxi egy családi házas övezet felé fordult, ahol egymást követték a fekvőrendőrök, így a férfi utolérte a taxit, és elé vágott.  Átkiabáltam, hogy mi a fenét dobott a kocsimra?! Elhajtott. Amikor félreálltam, láttam, hogy a szaga alapján nitrofesték az anyag – tette hozzá Dániel.

A rendőrség az ügyben nem jutott semmire: a nyomozást egy hónap után felfüggesztették. Az erről szóló határozat szerint megkeresték ugyan a taxitársaságot, ám mivel Dániel nem emlékezett a teljes rendszámra, csak annak töredékére, a személyleírásra és a támadás időpontjára hagyatkozhattak a nyomozók. A cég illetékesei sajnálkoztak, de nem találtak leírásban szereplő járművet és kollégát.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: elemezték a térfigyelő kamerák felvételeit, de az „nem adott értékelhető eredményt”. Ahogy írták, összesen öt, a környéken történt hasonló támadás ügyében nyomoznak.

A paintballpuskák gázzal vagy sűrített levegővel működnek, 200-300 bár nyomással. Így lövik ki a festékgolyókat, zselatinkapszulákat, amelyek – eltalálva az ellenfelet – szétrobbannak. A lövedék maximális engedélyezett torkolati sebessége 90 méter/másodperc.

A legutóbbi közlekedési idióta az a suzukis volt, aki gondolkodás nélkül előzni kezdett. A cikkünket és a videót ide kattintva éred el.

Forrás: Blikk, kiemelt kép: Facebook

 


Nézd meg a címlapunkat, sok érdekességet találsz ott is! Klikkelj ide!

A BudaPestkörnyéke.hu a főváros agglomerációjának napról-napra népszerűbb hírportálja. Ha te is elsőként szeretnél értesülni a legérdekesebb hírekről, eseményekről, lájkold az oldalunkat a Facebookon.

Köszönjük, hogy most is minket olvasol!