A mobil cserépkályha bizonyára sokunknak nemcsak furcsán hangzik, hanem egy szinte elképzelhetetlen kifejezés is egyben. A cserépkályha kapcsán talán mindenki az aljzathoz masszívan rögzített, kéménybe csatlakozó fűtőalkalmatosságra gondol. A mostani bejegyzésünkben először röviden kitérünk a kályha és a kandalló közötti különbségre, majd megnézzük, mit is jelent pontosan a mobil cserépkályha kifejezés.

Hogyan lehet mobil egy kályha vagy egy kandalló?

Sokan nincsenek pontosan tisztában a kályha és a kandalló fogalmak közötti különbséggel, és egymás szinonimájaként használják a kettőt. Pedig két eltérő fűtési technikáról beszélhetünk. A kályha, legyen az öntöttvas vagy cserép, csak a felületével fűt, amíg egy kandalló a légfűtés elvén működik.

A kandallókályha ezzel szemben mégis helyes kifejezés. Mobil vagy szabadon álló kandallónak is nevezik. Ez a típus zárt égésterű, ami azt jelenti, hogy nem használja fel a szoba légterének levegőjét az égéshez, ezáltal nagyobb biztonságot garantálva az egész háztartásnak.

A kandallókályha nemcsak a felületével fűt, mint egy egyszerű kályha, hanem egy olyan légfűtésű kandalló, amely saját burkolattal is rendelkezik. Mobil, helytakarékos és esztétikus megoldás minden olyan helyiségbe, amelynek nincsen kifejezetten nagy fűtési igénye. Nem kell beépíteni, így a költségei alacsonyabbak és kiváló megoldás lehet kiegészítő fűtésnek vagy nyugodtan használhatjuk az őszi vagy tavaszi átmeneti időszakokban is.

Mit jelent a mobil cserépkályha?

A mobil cserépkályha belsejében egy egyedi kialakítású tűztér található. Nemcsak a belső, hanem a külső felépítése is hasonlít a klasszikus cserépkályhákéhoz: a kályhatest felépítéséhez kerámia és samott építőanyagokat használnak fel. Előnye, hogy a beépítési költségekkel ekkor sem kell számolnunk, és a mobil cserépkályha bármikor átvihető egyik helyiségből a másikba, de még egy költözés során sem kell lemondani róla. Általánosságban 1 vagy 2 helyiség felfűtésére alkalmas és a hőt nagyjából 2-3 óra hosszan képes megtartani.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.