Az M0-s autóút déli szakaszán a halásztelki csomópont közelében a hétvégétől jelentősen megváltozik a forgalmi rend.

A Deák Ferenc híd M1-es autópálya felé vezető oldalát, ahol jelenleg egy sávon halad a forgalom, lezárják, a járműveket pedig sávelhúzással az ellenkező oldalon vezetik. Így a hídon az M1-es felé a három sáv helyett csak két sávon lehet majd autózni.

Szombaton pedig megnyitják az új „gerincúti” csomópontot, így az M1-es felé a 17-es km-nél már le- és felhajtani is lehet.

Halászteleknél a 16-os km-nél, az M1-es autópálya felé vezető oldalon továbbra is zárva tartják a kihajtó ágat.

Fontos információ, hogy március 16-án, várhatóan 04.00 órától a felhajtó ágat is lezárják, így akkortól már csak az új „gerincúti” csomópont le- és felhajtóágát használhatják az M1-es felé haladók.

A Csepel és Ráckeve közötti összekötőúton (Szigetszentmiklósnál a II. Rákóczi Ferenc úton) a 8-as km-nél, az M0-s autóúti híd alatt 3,8 m-es magasságkorlátozást vezettek be. Napközben, alkalmanként a fél útpályát is lezárhatják, a forgalmat pedig jelzőőrök irányítják.

Baleset volt az M0-áson péntek reggel Vecsésnél

Baleset történt március 13-én 4 óra 4 perckor az M0-ás autóút jobb pályatestén a 43-as kilométerszelvényében. A baleset Vecsés közigazgatási területén történt. Eddig tisztázatlan körülmények között két gépjármű ütközött össze. A balesetben egy személy megsérült. A baleset helyszíni szemléje és a műszaki mentés befejeződött, de reggel még lassú a haladás ezen a szakaszon.

Útinform/MTI – Kiemelt kép: M0-ás autóút – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu