Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Nem akarsz felesleges köröket futni az ársapkás termékek miatt? A mobilodon már megnézheted, hol lehet olcsó cukrot, lisztet vagy olajat kapni

Hol van cukor? És csirkemell? Applikáció készült az ársapkás termékek megtalálására. Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével megspórolhatunk néhány felesleges kört.

Hiánycikk a hatósági áras termék

Amint arról többször beszámoltunk, több hatósági áras termékből is hiány van a boltokban. Főleg az ünnepek előtt sok háziasszony bosszankodott azon, hogy nem jut neki cukor, liszt vagy éppen étolaj.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a megoldás

A felesleges rohangálás elkerülésére született meg a Hol vehetek? alkalmazás, melyet ingyen fejlesztettek le. Regisztráció nélkül a térképen megkereshetjük az üzletet, ahol voltunk és anonim módon jelezhetjük, hogy találtunk-e az adott élelmiszerekből.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Innen lehet letölteni

Minél többen használják az app-ot, annál pontosabb és naprakészebb lesz akkor is, ha mi magunk szeretnénk megtudni, hogy éppen „hol vehetek” például cukrot vagy lisztet. Az alkalmazás a Google Play Store-ból letölthető vagy a holvehetek.hu oldalon elérhetők az adatok.

Mennyiségi korlátozás

Az áruhiányt mennyiségi korlátozással próbálja orvosolni több üzletlánc. Az ünnepek előtt az Aldi durva korlátozást vezetett be. Az ársapkás termékekből csak 1-1 darabot vagy kilót vihetett egy vásárló. Közleményük szerint csak így tudják biztosítani a folyamatos áruellátást.

Szigorítás a METRO-ban is

A budaörsi METRO-ban is korlátoztak, igaz egyelőre nem annyira szigorúan, mint az ALDI-ban. A kitett tájékoztató tábla szerint a tojásnál 30 db, a krumplinál 10 kg, cukor-liszt-farhát esetén 3 kg, tejből és olajból pedig 3 litert lehet venni. Ezek a korlátozások csak a privát vásárlásokra vonatkoznak, a kiskereskedőkre nem.

Tájékoztatő tábla a METRO-ban

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Ezek a hatósági áras termékek

A kormány idén februárban vezette be a hatósági árat néhány alapvető élelmiszerre. Közel egy éve ezeket a termékeket lehet fix áron megvásárolni: kristálycukor (fehér cukor), búzafinomliszt BL 55, finomított napraforgó étolaj, házi sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Áprilisig meghosszabbítva

Ősszel a termékek listája a tojással és a krumplival bővült. Karácsony előtt, Nagy István agrárminiszter jelentette be, hogy a kormány áprilisig meghosszabbította a élelmiszer árstopot. A miniszter korábban arról beszélt, hogy nem a lakosság miatt van hiány a boltokból, ugyanis minél olcsóbb egy termék, annál többet vásárolnak belőle. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version