Hol van cukor? És csirkemell? Applikáció készült az ársapkás termékek megtalálására. Az ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével megspórolhatunk néhány felesleges kört.

Hiánycikk a hatósági áras termék

Amint arról többször beszámoltunk, több hatósági áras termékből is hiány van a boltokban. Főleg az ünnepek előtt sok háziasszony bosszankodott azon, hogy nem jut neki cukor, liszt vagy éppen étolaj.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a megoldás

A felesleges rohangálás elkerülésére született meg a Hol vehetek? alkalmazás, melyet ingyen fejlesztettek le. Regisztráció nélkül a térképen megkereshetjük az üzletet, ahol voltunk és anonim módon jelezhetjük, hogy találtunk-e az adott élelmiszerekből.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Innen lehet letölteni

Minél többen használják az app-ot, annál pontosabb és naprakészebb lesz akkor is, ha mi magunk szeretnénk megtudni, hogy éppen „hol vehetek” például cukrot vagy lisztet. Az alkalmazás a Google Play Store-ból letölthető vagy a holvehetek.hu oldalon elérhetők az adatok.

Mennyiségi korlátozás

Az áruhiányt mennyiségi korlátozással próbálja orvosolni több üzletlánc. Az ünnepek előtt az Aldi durva korlátozást vezetett be. Az ársapkás termékekből csak 1-1 darabot vagy kilót vihetett egy vásárló. Közleményük szerint csak így tudják biztosítani a folyamatos áruellátást.

Szigorítás a METRO-ban is

A budaörsi METRO-ban is korlátoztak, igaz egyelőre nem annyira szigorúan, mint az ALDI-ban. A kitett tájékoztató tábla szerint a tojásnál 30 db, a krumplinál 10 kg, cukor-liszt-farhát esetén 3 kg, tejből és olajból pedig 3 litert lehet venni. Ezek a korlátozások csak a privát vásárlásokra vonatkoznak, a kiskereskedőkre nem.

Tájékoztatő tábla a METRO-ban

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Ezek a hatósági áras termékek

A kormány idén februárban vezette be a hatósági árat néhány alapvető élelmiszerre. Közel egy éve ezeket a termékeket lehet fix áron megvásárolni: kristálycukor (fehér cukor), búzafinomliszt BL 55, finomított napraforgó étolaj, házi sertéscomb, csirkemell, csirkefarhát, ultra magas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% tömegszázalék zsírtartalmú tehéntej.

Áprilisig meghosszabbítva

Ősszel a termékek listája a tojással és a krumplival bővült. Karácsony előtt, Nagy István agrárminiszter jelentette be, hogy a kormány áprilisig meghosszabbította a élelmiszer árstopot. A miniszter korábban arról beszélt, hogy nem a lakosság miatt van hiány a boltokból, ugyanis minél olcsóbb egy termék, annál többet vásárolnak belőle. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció