Év végére készül el Ferihegyen az új terminál, amelyet a fapados légitársaságok utasai használhatnak. Az eddig embertelen körülményeket biztosító bádogvárost kénytelen felszámolni a Budapest Airport, mert a kormány 2020 január 1-től arra kötelezi a céget, hogy szüntesse meg a terminál használatát.

Havonta már százezrek olvasnak minket! A BudaPestkörnyéke.hu segítségével 90 településen azonnal láthatóvá tesszük olcsón a hirdetését.  Klikk ide!

Már zajlik Ferihegyen az új fapados­terminál építése, amely előreláthatóan decemberre készül el. A könnyűszerkezetes épületben a 21. századi igényeknek megfelelő komfort várja az utasokat. Vagyis lesznek ülőhelyek, fűtés-hűtés, mosdók és élelmiszer-vásárlási lehetőség. Az utasok a terminál kapuin át a reptéri betonra lépnek majd, azonban nem lesz szükségük negyedórás sétára, mint most, mert autóbuszok viszik majd őket a repülőgépek közelébe.

Az épületszárnyat a jelenlegi B terminálon keresztül érik majd el az utasok -írja a Magyar Nemzet

A jelenleg használt, úgynevezett bádogváros, sokszor egy istállóra emlékeztetett. Az utasok hóban, fagyban fáztak, nyáron pedig szinte megsültek a melegtől. Ha pedig esett az eső, akkor kénytelenek voltak vízben és sárban várni a beszállásra. Mindössze pár ülőhely volt, de az is csak az elsőbbségi beszállókártyával rendelkező utasok részére fenntartott helyen.

Az embertelen körülményeken kénytelen volt változtatni a Budapest Airport, mert a kormányzat rendeleti úton 2020 január 1-jével betiltotta a bádogterminál használatát.

Nemrég új vezérigazgatója és új kommunikációs igazgatója lett a Budapest Airportnak, valószínűleg ezért is gyorsult fel a bádogváros felszámolása.

Kiemelt kép: Fapados váró Ferihegyen – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu