Különös kegyetlenséggel végzett áldozatával az a két férfi, akit szombat éjjel fogtak el a rendőrök egy fővárosi kórház melléképületében. Az áldozatukat Érden gyilkolták meg.

Amint azt a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, szombaton egy férfi holttestét találták meg egy érdi lakásban. Másnap két gyanúsítottat fogtak el rendőrök, akik azzal vádolhatók, hogy brutálisan megölték a férfit.

K. Tibor családja összetört

A gyászban teljesen összetört K. Tibor családja. Az áldozattal kegyetlenül elbántak, a mozdulatlan holttestre egy érdi ház tetőtéri szobájában bukkantak rá, a lakótársai szombat kora délután értesítették a rendőröket a történtekről. Később kiderült: a férfit előző este gyilkolhatták meg.

A holttestet szinte meztelenül találták meg, csak egy rövidnadrág volt rajta.  Csak mellette volt az az eszköz, amellyel végezhettek vele.

„Nagyjából egy éve lakhatott nálunk. Akkor fogadtuk be, amikor lebontották a pár utcával odébb lévő házát” – mondta a Borsnak vasárnap délelőtt Csaba, aki az egész éjszakát a rendőrségen töltötte. A lap úgy tudja, a festő és kőműves Tibor testén tucatnyi késszúrást találtak.

Nem voltak könnyű helyzetben a rendőrök

A beszerzett információk alapján a rendőrök két embert kerestek, akiknek eleinte csak a keresztnevüket tudták. A lakcímükön régóta nem tartózkodtak, csavargó életmódot éltek. Ennek ellenére a nyomozóknak sikerült megállapítaniuk, hogy egy fővárosi kórház melléképületében szoktak „csövezni”. Végül szombat éjszaka fogták el őket.

Személyes sérelemmel indokolják tettüket

A 26 éves, budapesti Cs. Sándor és a 20 éves tárnoki V. Kálmán mindent beismertek. Személyes sérelmüket hozták fel indokként. A rendőrség tájékoztatása szerint az áldozat korábbi, számukra nemtetsző viselkedését akarták lerendezni. Amíg a fiatalabb támadó ököllel ütötte az ágyában fekvő Tibort, addig az idősebb egy késsel többször megszurkálta, végül magára hagyták, s elszaladtak.

K. Tibort két gyermeke, testvérei és az egész családja gyászolja.

„Nincsenek szavak arra, hogy mit érzek. Nem tudom feldolgozni, üvölt a fájdalom bennem. Remélem soha nem szabadulnak a gyilkosai. Szembe fogok velük nézni a bíróságon” – mondta az áldozat testvére.

A rendőrség emberölés miatt folytatja a nyomozást.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI