Titkosítva akarnak Orbán Viktor számára saját alagutat építeni a Puskás Stadionba – állítja Stummer János, országgyűlési képviselő, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke. Az erről szóló videót a cikkünk alján nézheted meg. Időközben a Puskás Aréna is reagált a hírre, ezt is a cikkünk legalján találod. Szerintük csak egy 50 méteres átjáró épül.

2 milliárdos titkos alagút

Az országgyűlési képviselő azt állítja, hogy az Országgyűlés illetékes bizottságával akarták hosszú évekre titkosítani a 2 milliárd forintos beruházást, de ő a tegnapi ülésen a bizottság elnökeként nem hagyta jóvá, nem engedte napirendre venni az ügyet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Dokumentumokat adtak át neki

Stummer János, Jobbikos képviselő – aki a Parlament Nemzetbiztonsági bizottságának elnöke – azt állítja, hogy olyan dokumentumot adtak át neki, ami tényleg azt bizonyítja, hogy a miniszterelnök egy titkos alagutat építtet a Puskás Aréna alá, ami kétmilliárd forintba kerülne. IDE KAPCSOLÓDIK: Nem hiszed el, ha nem látod! Orbán Viktor szokatlan módon várta a Puskás Aréna megnyitóját

A fideszesek nyomták az alagutat

A Facebookon közzétet videóban elhangzik az is, hogy Halász János, a Parlament Nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke bement az irodájába és felvázolta neki, hogy módosítottak a napirenden, hogy dönteni tudjanak a titkos alagút sorsáról. EZT SE HAGYD KI: Látványos videó az ország legnagyobb sportépülete a Puskás Aréna építéséről

A Fidesz megszavazta a titkos alagutat

A képviselő elmondta, hogy a Fidesznek van többsége ebben a bizottságban is, ezért kedden napirendre vették az ügyet és megszavazták. A képviselő név szerint megnevezi azokat a fideszeseket.

Név szerint felsorolta kik pazarolják az adófizetők pénzét

Stummer János elmondása szerint a titkos alagutat „Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubai György megszavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek” – állítja a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke, majd így folytatja:

Elsumákolnák az egészet

„Nekem nem maradt más, mint hogy a nyilvánosság elé álljak és elmondjam, mire költik az adófizetők pénzét és ezt titkosítással hogyan akarják elsumákolni” – fogalmazott a képviselő.

Nem mondták el, miért van szükség titkos alagútra

Stummer János azt is elmondta, hogy a fideszes képviselők semmilyen magyarázatot nem adtak arra, hogy miért így, miért most és egyáltalán miért akarnak titkos alagutat a Puskásba.

Bíróság vár a képviselőre, mert kitálalt

Stummer János a videóban arról is beszél, hogy tudja, ezek után el lesz távolítva a bizottság éléről. Tisztában van a jogi és politikai következményekkel jár, hogy nyilvánosság elé lépett ezekkel az információkkal, de vállalja azokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a politikus állításaival

Reagált a Puskás Aréna

A Puskás Aréna az üggyel kapcsolatban azt írja a közösségi oldalán, nincs titkos alagútról szó, csak egy 50 méteres autós átjáróról. Mint írják, az aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni, hogy jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az arénába? – kérdezik, majd így folytatják:

Védett személyek

„Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva” – írják a bejegyzésben.

Itt a Puskás Aréna posztja a témában

Ezeket is érdemes elolvasni:

Kiemelt kép: Puskás Aréna – Forrás: MTI