Beindult a péntek reggeli csúcsforgalom Budapesten és környékén, nehéz olyan útvonalat találni, ahol torlódás nélkül be lehetne jutni a belvárosba. A vonattal érkezőknek is figyelni kell, mert mozdonyhiba miatt több vonalon is problémák vannak. Szép nepsütéses idő lesz, esőtől nem kell félni, de a hőmérséklet 11 foknál nem megy feljebb a fővárosban.

Élénk forgalom

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Lelassult a forgalom a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, a 11-es főúton Szentendrétől befelé és a 31-es főúton, Mendénél. Nehezíti a haladást a reggeli ködképződés is – írják az Útinform oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Telített sávok

Az M3-as autópálya főváros felé vezető oldalán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé telítettek a sávok.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Sávlezárás

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse és Örkény között a műszaki átjáróban dolgoznak. Reggel fél 8-tól délután 3-ig a belső sávot szakaszosan lezárják.

M0-s déli része

Befejezték a munkát az M0-s autóút déli részén, az M1-es felé tartó oldalon, a 6-os főúti kijáratnál. Így már újra ki lehet hajtani Budafok, illetve Érd felé, nem kell az M6-os autópálya felé kerülni.

Gondok a MÁV-nál

A MÁV-nál sem felhőtlen az élet. Járműhiba miatt kimaradtak szerelvények a váci vonalon a Nyugati felé és szintén mozdonyhiba miatt a Keleti pályaudvarra sem érkezik meg minden vonat a pesti agglomerációból, főleg Tass irányából.

Sínekre parkolt autó

A BKK információi szerint egy szabálytalanul parkoló autó miatt reggel nem járt az 51-es villamos a Mester utcában. Nem sokkal 7 után elszállították a síneken parkoló autót.

Ilyen idő lesz ma

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Budapest környékén az éjszaka képződött ködfoltok fokozatosan feloszlanak, kiderül az ég. Csapadék nem valószínű. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 fok körül alakul. Késő estére 3 fokra hűl le a levegő.

Hétvégi időjárás

Szombaton a ködös területek kiterjedése fokozatosan csökken. Kezdetben elsősorban réteg-, illetve fátyolfelhők lehetnek, napközben azonban nyugat felől vastagszik is a felhőzet, ködszitálás lehet. Mérsékelt marad a légmozgás. A minimum-hőmérséklet általában -4 és +4, a maximum többnyire 7-12 fok között alakul.

Ködös vasárnap

Vasárnap reggel is ködös idő lesz, aztán szépen kisüt a nap. Az északi, északkeleti szél néhol időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, +6, a csúcshőmérséklet 7-14 fok között valószínű. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció