A hazai régiségkereskedők tapasztalata azt mutatja, hogy az antikvitások tulajdonosai kevésbé vannak tisztában műtárgyaik értékével. Az akár milliókat érő alkotások sok esetben fészerek vagy padlások mélyéről kerülnek elő. Azonban mi a teendő, ha pontos képet szeretnénk kapni antik tárgyaink valódi értékéről? Cikkünkben szemügyre vesszük mindazokat a fontos lépéseket, amelyek segítenek, hogy körültekintően és elégedetten váljunk meg műkincseinktől.

Keressünk megbízható régiség felvásárlót

A hazai műkincspiac rendkívül stabilnak nevezhető. Azonban rendkívül fontos, hogy tapasztalattal rendelkező és megbízható régiség felvásárlót keressünk fel műtárgyaink megvásárlására, hiszen csak így kaphatunk kielégítő árajánlatot antik tárgyainkért.

Éljünk az ingyenes értékbecslés lehetőségével

A hazai értékbecsüsök és galériák többsége ingyenes értékbecslést kínál a különböző hagyatékok és régiségek felvásárlását megelőzően. A térítésmentes felbecslés kiváló lehetőség lehet arra, hogy bármiféle elköteleződés nélkül tudjunk meg többet ingóságaink értékéről. Ráadásul az értékbecslések többsége ma már az online térben történik, így akár az otthonunkban ülve, kényelmesen kérhetjük műtárgyaink szemrevételezését.

Egyetlen régiség felvásárló céget sem ismerek, mi tévő legyek?

Kisebb keresgéléssel az interneten számos ezzel foglalkozó személyt és céget találhatunk. Ezek közé tartozik a Lánchíd Galéria is, mely ingyenes értékbecslés keretein belül határozza meg antik festmények, bútorok, porcelánok és különböző műtárgyak értékét. A cég nagy tapasztalattal rendelkező szakemberei ingyenes kiszállást biztosítanak az ország egész területén. A fővárosiak még nagyobb előnyt élveznek, hiszen a galéria a Lánchíd szomszédságában található, ahol a régiségek felvásárlására akár rögtön sor kerülhet.

Tegyük félre az érzelmeket

Bizonyára egy-egy régiséghez és hagyatékhoz komoly érzelmi szálak köthetnek bennünket, mindazonáltal törekedjünk arra, hogy a felvásárlás során objektíven tekintsünk az antik tárgyakra. A tárgyilagos látásmód nem csak bennünket, de a szakember munkáját is nagyban segíti.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének legolvasottabb regionális hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország 8. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide!