Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Remélem visszajössz egy lapáttal”- lóürülékkel lett teli egy dunakeszi utca, nagyon kiakadt az ott élő lakó

Lovasok, pontosan egy ló ürüléke miatt akadt ki egy nő Dunakeszin. Nem csoda, hiszen tekintélyes mennyiségű lóürülék maradt az aszfalton még pénteken.

A kutyákat kedveli

Értem én s nincs semmi gondom egyetlen egy állatfajjal sem. Azt se tagadom, hogy a kutyusok cicák a szívem csücskei. S ha már szinte napi/heti vita tárgya a kutya gumi össze takarítása, amit természetesen nem szép dolog ott hagyni. Mi is össze szedjük séta közben – írja egy Dunakeszin élő állatbarát.

Lókupac

A nő azonban most megorrolt egy lovasra, aki szemmel láthatóan nem szedte össze a paci ürülékét miután arra jártak. Összesen 4 utcában hagytak ilyen nyomokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Jöjjön vissza és takarítsa el!

Száraz Erika posztjában úgy fogalmaz: Drága Lovas Társaim, ha már be hozod a lovadat a városba, mert valahogy le szeretnél jutni a Dunához. Kérlek vedd a fáradságot, gyere vissza az Örvény utcába plusz járd végig azt az útvonalat ahol jártál a lovaddal! Hozz magaddal lapátot, zsákot vagy amit akarsz szedd össze!

Intelem

Mert itt is emberek laknak, gyerekesek is. Nem kellemes belelépni a kutyagumiba s pláne egy lókupacba.. Azért mert Neked lovad van, ne hidd azt, hogy annyira természetes, hogy ott hagyod.

Budapesten is

A BudaPestkörnyéke.hu pont a nyár elején számolt be arról, hogy a fel nem szedett kutyapiszok miatt 5 ezertől 150 ezerig terjedő bírságot kaphatnak a hanyag gazdik a II. kerületben.

Nemtörődöm gazdák

„Mindenkit zavar az a nemtörődömség, amit egyes gazdák megengednek maguknak, amikor a kutyasétáltatást hanyagul úgy oldják meg, hogy nem szedik fel kutyájuk után a kutyapiszkot.” – írja a kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

Büntethető a hanyagság

A kerület vezetője szerint sokan nem tudják, de a hanyagság büntethető, a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint, vagyis több okból is érdemes összetakarítani a gazdiknak a kutyusok után. Egy egyszerű mozdulatsor, ami rengeteg bosszankodástól kíméli meg azokat, akik később akár kutyasétáltatás közben léphetnek bele a szabadban hagyott kutyakakiba.” – teszi hozzá a polgármester.

Kutyapiszok helye a zacskóban van

Őrsi Gergely állítja, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, ezért a következő napokban egyre több tájékoztató tábla fogja felhívni a gazdik figyelmét arra, hogy a kutyasétáltatás „végterméke” jobb helyen bezacskózva a kutyapiszok gyűjtőedényekben.

Ide kapcsolódik

Kis csomagjaikat tegyék egy nagyobb zacskóba, vagy dobozba, s elegánsan vigyék haza!” – Gárdony polgármestere azt kéri, minden kutyatulajdonos vigye haza az ürüléket

Címlapfotó: Száraz Erika.

Exit mobile version