Lovasok, pontosan egy ló ürüléke miatt akadt ki egy nő Dunakeszin. Nem csoda, hiszen tekintélyes mennyiségű lóürülék maradt az aszfalton még pénteken.

A kutyákat kedveli

Értem én s nincs semmi gondom egyetlen egy állatfajjal sem. Azt se tagadom, hogy a kutyusok cicák a szívem csücskei. S ha már szinte napi/heti vita tárgya a kutya gumi össze takarítása, amit természetesen nem szép dolog ott hagyni. Mi is össze szedjük séta közben – írja egy Dunakeszin élő állatbarát.

Lókupac

A nő azonban most megorrolt egy lovasra, aki szemmel láthatóan nem szedte össze a paci ürülékét miután arra jártak. Összesen 4 utcában hagytak ilyen nyomokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jöjjön vissza és takarítsa el!

Száraz Erika posztjában úgy fogalmaz: Drága Lovas Társaim, ha már be hozod a lovadat a városba, mert valahogy le szeretnél jutni a Dunához. Kérlek vedd a fáradságot, gyere vissza az Örvény utcába plusz járd végig azt az útvonalat ahol jártál a lovaddal! Hozz magaddal lapátot, zsákot vagy amit akarsz szedd össze!

Intelem

Mert itt is emberek laknak, gyerekesek is. Nem kellemes belelépni a kutyagumiba s pláne egy lókupacba.. Azért mert Neked lovad van, ne hidd azt, hogy annyira természetes, hogy ott hagyod.

Budapesten is

A BudaPestkörnyéke.hu pont a nyár elején számolt be arról, hogy a fel nem szedett kutyapiszok miatt 5 ezertől 150 ezerig terjedő bírságot kaphatnak a hanyag gazdik a II. kerületben.

Nemtörődöm gazdák

„Mindenkit zavar az a nemtörődömség, amit egyes gazdák megengednek maguknak, amikor a kutyasétáltatást hanyagul úgy oldják meg, hogy nem szedik fel kutyájuk után a kutyapiszkot.” – írja a kerület polgármestere, Őrsi Gergely.

Büntethető a hanyagság

A kerület vezetője szerint sokan nem tudják, de a hanyagság büntethető, a pénzbírság legalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege százötvenezer forint, vagyis több okból is érdemes összetakarítani a gazdiknak a kutyusok után. Egy egyszerű mozdulatsor, ami rengeteg bosszankodástól kíméli meg azokat, akik később akár kutyasétáltatás közben léphetnek bele a szabadban hagyott kutyakakiba.” – teszi hozzá a polgármester.

Kutyapiszok helye a zacskóban van

Őrsi Gergely állítja, a megelőzésre helyezik a hangsúlyt, ezért a következő napokban egyre több tájékoztató tábla fogja felhívni a gazdik figyelmét arra, hogy a kutyasétáltatás „végterméke” jobb helyen bezacskózva a kutyapiszok gyűjtőedényekben.

Ide kapcsolódik

Kis csomagjaikat tegyék egy nagyobb zacskóba, vagy dobozba, s elegánsan vigyék haza!” – Gárdony polgármestere azt kéri, minden kutyatulajdonos vigye haza az ürüléket

Címlapfotó: Száraz Erika.